Taxele Primariei, scoase in evidenta

Călin Mocan şi Gavrilă Ghilea
Călin Mocan şi Gavrilă Ghilea
Revenit în PDL, Gavrila Ghilea a trecut în revistă taxele pe care le-a atacat ca prefect, precum şi investiţiile Guvernului.

După ce a fost prefect de Bihor vreme de trei ani şi jumătate, Gavrilă Ghilea a revenit în PDL. El ajunsese prefect din postura de vicepreşedinte al PDL Bihor. Ieri, fostul prefect a amintit de taxele pe care Primăria a vrut să le introducă în ultimii ani şi pe care Prefectura condusă de el la acea vreme le-a atacat în instanţă, fiind anulate de instituţiile judecătoreşti. Iată taxele la care s-a referit fostul prefect, arătând şi de ce le-a atacat: taxa pe faţade – „Oradea are nevoie de faţade, dar nu trebuie atentat la bugetul şi aşa precar al orădenilor” – s-a justificat Ghilea; taxa pe creşe şi grădiniţe – „nu era deloc în regulă, deoarece părinţii copiilor care lipseau erau puşi să plătească şi pentru acea perioadă în care copiii lipseau”; suprataxarea unităţilor de alimentaţie publică după ora 22 – „nu era o taxă corectă şi nu putem vorbi de turism, de petrecerea timpului în oraş după această oră, dacă impunem o suprataxare”, a spus noul şi vechiul pedelist.

Despre Podul Sovata, Ghilea spune că este, de fapt, „un proiect ce aparţine fostei administraţii, dar care nu a fost pus în practică din cauza opoziţiei riveranilor”.

Ce a dat fostul guvern

Ghilea a evidenţiat şi investiţiile finanţate de fostul Guvern PDL în Oradea în ultimii patru ani. Trecând în revistă aceste finanţări de la Guvern, Ghilea a avut şi o afirmaţie adresată, evident, adversarilor săi politici. „Desigur, altfel putem face politică şi asumându-ne lucruri care nu ne aparţin”, a spus Ghilea cu subînţeles, cu trimitere clară către administraţia locală. A început cu Şoseaua de Centură realizată la patru benzi, iar meritul pentru această investiţie îi aparţine Guvernului PDL, a subliniat Ghilea. „Altă lucrare începută sub administrare PDL şi cu lobby-ul foarte intens al lui Vasile Blaga a fost cea de la Cetatea Oradea. Apoi, extinderea Zoo şi amenajarea malurilor Crişului. Guvernul PDL a alocat în Bihor pentru lucrări de apă şi canalizare 82 milioane de lei noi, din care în Oradea 3,7 milioane de lei numai pentru parcuri”, a declarat reprezentantul PDL Bihor. Candidat PDL la Consiliul Local, Călin Mocan a ţinut să spună că parcul din şanţul Cetăţii este o investiţie finanţată de fostul Guvern, din Fondul de Mediu.

Iar pentru investiţiile din domeniul sanitar, Ghilea a evidenţiat meritele miniştrilor Cseke şi Ritli. „În timpul Guvernului Tăriceanu, ministrul Eugen Nicolăescu a tot venit în Bihor, dar mare lucru n-a făcut, deşi a promis bani pentru un Spital Regional de Urgenţă la Oradea. E bine să fim corecţi şi să spunem adevărul în faţa cetăţenilor din Bihor şi Oradea”.

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor