Tehnici rare și inovative în Obstetrică și Ginecologie

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Tehnici rare și inovative în Obstetrică și Ginecologie
Medici din țară și din străinătate discută la Oradea procedee rare și inovative în Ostetrică și Ginecologie.

Hemoragiile din Obstetrică și Ginecologie, Actualizarea minim invazivă a histerectomiei totale abdominale, Complicațiile și malpraxisul în Ginecologie, Tratamentul chirurgical laparoscopic în perforația uterină și Tratamentul chirurgical al placentei Accreta ori Chirurgia vaginală și uro-ginecologică sunt doar câteva dintre temele de discuție ale conferinței cu titlul ,,Tehnici rare și Inovative în Obstetrică și Ginecologie”. Împărțită pe două secțiuni, manifestarea are loc în perioada 24-25 noiembrie (la Maternitatea din Oradea, respectiv Hotel Continental Forum) și este coordonată de dr. Petru Chitulea și dr. Rareș Gherai.

Conferința se bucură de prezența unor medici de renume din țară și din străinătate (Cluj Napoca, Arad, Timișoara, Arad, Iași, București, Germania, Serbia și Ungaria).

,,Obstetrica și Ginecologia este o ramură extrem de importantă în Medicină, deoarece concepția, sarcina și nașterea sunt începutul vieții. Dacă acestea se desfășoară în condiții bune, atunci viitorii adulți se vor dezvolta în condiții mai bune și vor fi mai sănătoși. Viata începe de la concepție și în timpul sarcinii. De aceea, este o ramură extrem de importantă, pentru că orice se întâmplă negativ în această perioadă se răsfrânge asupra întregii vieți a individului. Obstetrica și Ginecologia este o ramură într-o evoluție extrem de rapidă și dinamică la nivel mondial, iar Clinica noastră din Oradea încearcă să țină pasul cu această dezvoltare. Tema congresului se referă la tehnicile speciale și inovative în acest domeniu, iar fiecare dintre cei care vor conferenția vor prezenta lucruri interesante și noi în specialitatea noastră. De pildă, am vorbit despre controlul hemoragiilor din Obstetrică și Ginecologie. Pe plan mondial, hemoragia este prima cauză de deces matern și este esențial controlul și managementul acestor hemoragii. Avem tehnici noi cu ligaturi vasculare specifice. De asemenea, am vorbit și despre laser-terapie, o ramură foarte nouă și prin care tratăm incontenența urinară și prolapsul genital într-un mod non invaziv. La Oradea acest lucru se desfășoară într-o clinică privată care dispune de astfel de aparatură. Un alt subiect abordat este tratamentul chirugical inovativ al unor malformații genitale (Sindromul Mayer-Rokitansky. Vineri, la Maternitate am avut o sesiune pentru rezidenți, cu tehnici chirurgicale și procedee rare și inovative’’, a declarat dr. Petru Chitulea, creierul acestei conferințe.

24115512_1741019569306201_446560993_o

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !