Telefonul încrederii – linie fierbinte pentru antreprenori

De Veronica Bursaşiu
Telefonul încrederii – linie fierbinte pentru antreprenori
Va prelua informaţii ce se referă la aspecte legate de acte de corupţie, şantaj sau abuz din partea reprezentanţilor instituţiilor statului.

Încrederea este capitalul cel mai de preţ al oricărei afaceri, înaintea produselor şi serviciilor livrate. Motiv pentru care Federaţia Patronilor Bihor a înfiinţat această „linie fierbinte” pentru angajatori, fie că sunt sau nu membri ai organizaţiei patronale. Prin acest telefon al încrederii FPB va prelua informaţii ce se referă la aspecte legate de acte de corupţie, şantaj sau abuz din partea reprezentanţilor instituţiilor statului faţă de angajatori, respectiv antreprenori.

„Sub masca legitimităţii se întâmplă ca în anumite situaţii organele de control să exercite presiuni asupra oamenilor de afaceri în scopul intimidării sau obţinerii de foloase. Angajatorii sunt astfel prinşi ca într-un cleşte, pe de o parte de cerinţele contractuale ale producţiei, cu tot ce implică aceasta şi încadrarea în limitele legale, pe de altă parte. Chiar dacă sunt legitime ambele cerinţe, se poate întâmpla ca în situaţii punctuale să existe alunecări conjuncturale, involuntare, la limita legii. În aceste circumstanţe s-au întâlnit cazuri în care apar situaţii inconfortabile pentru angajator, în care dimensiunea erorilor este amplificată artificial de către lucrătorul mandatat să verifice conformitatea, bineînţeles, cu un scop extrem de precis. Suspiciunile sunt de ambele părţi şi în astfel de situaţii un arbitraj şi un suport din partea FPB este mai mult decât binevenit. Suntem pentru eradicarea situaţiilor culpabile, dar dorim să susţinem încurajarea mediului de afaceri pentru creşterea numărului de angajaţi, creşterea investiţiilor şi evident crearea unui mediu curat. De aceea noi sprijinim angajatorii, nu pe cei certaţi cu legea”, explică preşedintele Ioan Lucian.

Barometrul Galei Top Branduri

Pentru a întări asistenţa informaţională şi a veni în sprijinul firmelor, Federaţia Patronilor Bihor a înfiinţat Telefonul Încrederii – 0746-366.750 – special destinat mediului de afaceri. Acest număr de telefon, ce funcţionează pe principiul TEL VERDE, va fi disponibil 24/24, în zilele lucrătoare, pentru semnalarea situaţiilor „speciale”, a abuzurilor sau a incidentelor, ce necesită asistenţă juridică sau de altă natură din partea federaţiei.

„Vom face campanii de mediatizare astfel încât atât antreprenorii cât şi cetăţenii să cunoască ce fel de cazuri trebuie reclamate şi să aibă siguranţa că autorităţile vor lua măsuri proporţionale cu gravitatea faptelor invocate. Petiţiile anonime nu vor fi luate în seamă. Aşteptăm, de asemenea, la acelaşi telefon, propuneri privind îmbunătăţirea acestui serviciu, oferit gratuit de FPB8, anunţă organizaţia patronală. Încrederea în angajator este barometrul din acest an la Gala Top Branduri Bihorene, motiv extrem de întemeiat pentru a participa pentru orice antreprenor, indiferent de mărime. Reamintim, evenimentul la care sunt aşteptaţi să participe pe lângă membri federaţiei şi ceilalţi antreprenori din Bihor, este Gala Top Branduri Bihorene, ce va avea loc vineri, 14 martie 2014, ora 19.00 la Teatrul Regina Maria din Oradea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !