Televiziune, energii regenerabile si drumuri din banii UE

De Veronica Bursaşiu
Primarul de Oşorhei i-a premiat pe copii
Primarul de Oşorhei i-a premiat pe copii
Performanţa a fost realizată de Primăria Osorhei şi a fost anunţată cu prilejul zilelor comunei.

Proiectele sunt realizate în parteneriat cu localităţi din Ungaria şi sunt finanţate din fonduri transfrontaliere. Cel mai valoros dintre acestea se va derula în parteneriat cu localitatea Ujfalu, iar valoarea acestuia este de 800.000 de euro. Banii urmează să se regăsească în asfaltarea străzilor din Osorhei. Al doilea proiect, în ordine valorică, un proiect de aproximativ 750.000 de euro, este Centru Bio -Ren Osorhei, un centru cu servicii în Energii Regenerabile, proiect în ca partener principal este Primăria Teglas din Ungaria, iar parteneri sunt Primăria Oşorhei, Zona Metropolitană Oradea , iar Asociat Federaţia patronilor Bihor.

Imobilul urmează să fie construit în centrul comunei, iar administraţia din Oşorhei speră că acolo se va derula şi deschiderea celei de-a V-a ediţii a zilelor comunei. Cel de-al treilea proiect despre care administraţia din Oşorhei a aflat că va fi finanţat este „Triple play” derulat în parteneriat cu Biharkeresztes , este în valoare de 500.000 de euro, iar localnicii vor beneficia de telefonie, internet şi televiziune gratuit.

Au premiat elevii de zece

S-a întâmplat la cea de-a IV-a ediţii a zilelor Oşorheiului. Sâmbătă capii Primăriei Oşorhei, Primarul Ioan Pop şi viceprimarul Ioan Gligor i-au răsplătit pe elevii de zece ai comunei. În deschiderea evenimentului, pe scenă au urcat talentele Şcolii din Oşorhei. A urmat apoi festivitatea de premiere a elevilor şcolii cu cele mai bune rezultate la învăţătură pe parcursul a patru ani de studiu.

Clasamentul premianţilor: Alexandru Mateaş, şi Rebeca Tătar, clasa a V-a, cu media zece, Andrei Incze, clasa a VII-a, media zece, Ionuţ Ţicărat şi Remus Butiri, clasa a VI-a, media 9,95 şi Paula Martin, clasa a VIII-a, media 9,79. Elevii din Oşorhei au primit, pe lângă felicitări, premii şi bani.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !