Teodora Fraţilă, viaţa în culori

De Veronica Bursaşiu
Teodora Fraţilă, viaţa în culori
Absolventa de mate-info de la Gojdu a trecut prin toate stilurile de artă şi dă examen la Medicină.

Ar fi putut îmbrăţişa orice carieră. Şi probabil ar fi făcut-o cu acelaşi succes şi cu aceeaşi dăruire. Fiindcă atunci când începe să facă ceva dă totul, e prezentă 100%. E o fiinţă delicată, dar extrem de determinată. Numele ei e rostit cu admiraţie atât de colegii de la Emanuil Gojdu, cât şi la nivel naţional. Pe scurt: Teodora Fraţilă.

O elevă de 10, pictor talentat, deţinătoarea locului întâi pe țară la concursul de cultură generală organizat de Librăriile Humanitas, câştigătoare a concursului de eseuri în limba engleză organizat de Shakespeare School, intitulat Engleza cu caracter. Locul I pe țară la engleză și locul II la română la Cangurul lingvist. Excelează la materiile umaniste şi vrea să urmeze o carieră în care omul e în centrul atenţiei. Teodora, chiar dacă e absolventă de matematică-informatică, şi-a propus să devină medic. Ca şi părinţii ei. În pictură e însă micul său univers în care se întâlneşte cu frumuseţea, cu culoarea.

Genţi cu personalitate

Ani de zile a studiat cu profesoara ei dragă Florentina Dume- Florence tehnici de pictură. A lucrat nu doar creion, a realizat şi peisaje artistice. „Desenam oriunde, oricând pe orice. Florence, aşa cum îi spunem noi doamnei profesoare, ne-a trecut prin toate stilurile de artă”, spune Tea, aşa cum o răsfaţă prietenii. De la pictură, Teodora a descoperit că e îndrăgostită şi de modă. De aici şi până la a-şi personaliza propriile accesorii nu a fost decât un pas. La interviul pe care ni l-a acordat purta nişte ghetuţe verzi, coborâte parcă din cărţile de poveşti. Fuseseră nişte ghetuţe banale, dar mâna artistei le-a dat personalitatea de care aveau nevoie. Genţile din lada bunicii, sau unele care nu spuneau mare lucru au devenit râvnite de cei care le-au văzut în ţinuta Teodorei. Aşa a descoperit-o şi Codruţa Varga în momentul în care Tea a trecut pragul magazinului La Superba. Tea spune că a început să discute cu proprietara cochetului boutique pe marginea unei genţi de piele realizate de Ada Bălan, dar la care ea a intervenit realizând, printr-o tehnică specială, un desen. Codruţa Varga a descoperit că Tea avea idei pentru a da o nouă identitate genţilor şi hainelor din magazinul ei şi aşa s-a născut o colaborare cu talentata liceană. Una dintre creaţiile de succes în materie de genţi e realizarea unei picturi, un pisoi portocaliu pictat pe o sacoşă. „Era un pisoi ai cărui ochi te îndemna să-l iei acasă. A doua zi pisoiul a şi dispărut din magazin”, a povestit Teodora Frăţilă. În mâinile tinerei totul se transformă, capătă sens. Ramurile unui cireş înflorit, un desen de inspiraţie japoneză a fost pretext pentru a însufleţi o altă geantă. Teodora a realizat împreună cu Florence icoane pe sticlă. Asta a inspirat-o să folosească foiţă de aur pentru a însufleţi o geantă cu o feronerie superbă. Printr-o tehnică specială-zgârâiat pe piele obţine degradeuri, sau accentuează detalii astfel încât obţine lumini neaşteptate. Acum Teodora se află în faţa examenului maturităţii, pe care ea, în opinia noastră l-a luat demult. Mult succes şi drum bun în viaţă Tea!.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !