Termen prelungit la motorina subvenţionată

De Simona Albinaru
Termen prelungit la motorina subvenţionată
Pentru ca toţi fermierii să poată depune cererile ternenul a fost prelungit până pe 7 februarie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a decis prelungirea termenului de depunere a cererilor de rambursare aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2013 respectiv schema de ajutor de stat pentru plata primelor de asigurare până la data de 07.02.2014.

Posibilii beneficiari ai ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură a căror exploataţii agricole sunt situate pe teritoriul judeţului Bihor, cei care au depus cererea de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă sau cererile conform H.G. nr. 408/2010 şi O.M.A.D.R. nr. 126/2010 cu modificările şi completările ulterioare la APIA Bihor vor depune cererea de rambursare la APIA Centrul Judeţean Bihor, Oradea, str. Matei Corvin nr. 1 însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate aferente trimestrului IV 2013 şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Bani

Cantitatea de motorină nu poate depăşi 40% din cantitatea totală calculată şi stabilită conform acordului prealabil rectificativ pentru cererile de acord prealabil pentru finanţare aferente anului agricol 2013-2014.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat sunt persoanele juridice și persoanele fizice care se angajează să se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale conform Ordonanţei de Urgenţă nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se efectuează trimestrial în anul 2014 în limita cantităţilor maxime anuale aprobate. În cazul în care cantităţile de motorină pentru care se solicită plăţi în cadrul schemei de ajutor de stat depăşesc cantităţile maxime anuale, cuantumul plăţilor se reduce proporţional pentru toate sectoarele. „Beneficiarii care, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !