Termoficare Oradea SA investeşte în punctele termice

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
5Comentarii
Stănel Necula, directorul Termoficare SA
Stănel Necula, directorul Termoficare SA
35 de puncte termice vor fi reabilitate de Primărie şi de Termoficare SA, pentru evitarea infiltraţiilor.

SC Termoficare Oradea SA propune un pachet mare de investiții în sistemul de termoficare. Investițiile ar urma să se realizeze din bugetul local și vor fi supuse aprobării în ședința Consiliului Local de joi, 31 august.

Având în vedere că multe puncte termice din Oradea sunt într-o stare avansată de degradare și necesită reparații urgente mai ales la acoperiș, apa rezultată din precipitații scurgându-se pe utilajele din punctele termice şi provocând avarii repetate, se propun reparații capitale la acoperișul a 20 de puncte termice din municipiu.

,,Ne dorim ca anul acesta să reabilităm acoperișul a 20 de puncte termice din buget local, iar apoi în regie proprie pentru încă 15 puncte termice. Stadiul fizic al lor este foarte precar, avem înăuntru echipamente noi care ar putea fi afectate de apa care ajunge prin acoperișul degradat. Am reabilitat și anul trecut 8 puncte termice și ne dorim să reabilităm anual 20-30 de astfel de clădiri, până le vom reabilita pe toate cele care au nevoie. Vom continua totodată și proiectul de reabilitare a fațadelor punctelor termice, demarat împreună cu Universitatea Oradea, deoarece dorim să le dăm o față nouă”, a declarat Stănel Necula, directorul Termoficare Oradea. Valoarea totală a investiției pentru cele 20 de puncte termice este de 1.339.690 lei cu TVA, iar durata de execuție este de 4 săptămâni pentru fiecare punct termic în parte.

Separatoare de nămol

O altă investiție importantă care urmează să fie realizată este asigurarea separatoarelor de nămol pentru protejarea armăturilor și pompelor de pe circuitul de termoficare şi a echipamentelor din circuitul hidraulic al centralei.

„Ne dorim să separăm impurităţile în așa fel încât să mărim durata de viaţă a echipamentelor noi și să protejăm sursa de încălzire a orașului”, a subliniat Stănel Necula. Valoarea acestei investiții este de 1.179.123 lei cu TVA iar durata de realizare a investiției este de 6 luni.

Degazor nou de 200 mc/h

Tot în ședința Consiliului Local de joi va intra și un proiect de hotărâre care prevede asigurarea unui degazor termic pentru tratarea apei de adaos introdusă în sistemul de termoficare. La ora actuală, sistemul de termoficare al municipiului se află într-un proces de modernizare, care prevede înlocuirea vechilor rețele. Pentru acoperirea nevoilor de apă adaos în sezonul de termoficare, este necesar un degazor nou, cu o capacitate de degazare de 200 mc/h.

,,Această investiție este oportună deoarece prin modernizarea sistemului de tratare a apei de adaos în reţeaua de termoficare, va crește durata de viaţă a acesteia, prin creșterea calității apei din sistem și reducerea astfel a coroziunii interioare a conductelor reabilitate”, a adăugat directorul Termoficare.

Prin această investiție se va realiza o stație de degazare a apei de adaos în reţeaua de termoficare care va fi amplasată în vecinătatea rețelei de termoficare din incinta CET. Aceasta va fi complet automatizată şi va asigura necesarul de apă de adaos, până la limita de 200 mc/h pentru circuitul primar termoficare, inclusiv injecția apei de adaos în circuit. Valoarea investiției este de 4.636.355 lei cu TVA inclus, iar durata de realizare este de 7 luni.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor