Tinerii, ajutaţi să-şi găsească de lucru în UE

De Dan Birta
1Comentariu
Tinerii, ajutaţi să-şi găsească de lucru în UE
Prin „Your first EURES job”, tinerii cu vârsta între 18 şi 35 de ani sunt sprijiniţi să-şi găsească un loc de muncă.

Mai uşor pentru tinerii care sunt în căutarea primului loc de muncă într-o ţară din Europa. Un proiect al ANOFM, având ca parteneri serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia şi insulele Azore asigură tinerilor, cu vârsta între 18 şi35 de ani, suport pentru găsirea unui loc de muncă, prin consiliere, mediere şi servicii de recrutare, folosind capacitatea reţelei serviciilor publice şi a reţelei EURES.

Proiectul TMS – Your first EURES job (YFEJ) – VP/2014/013/0068, este aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 01.06.2015 – 31.05.2017. La acest proiect Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.

Pentru 1.200 de tineri

Obiectivul general al proiectului, este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE. Ca rezultat concret se urmăreşte plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenţii de mobilitate.

Tinerii în vârstă de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele opt ţări participante la proiectul YFEJ pentru a obţine informaţii despre proiect şi oportunităţile de ocupare. „Programul «Primul tău loc de muncă EURES» se adresează tinerilor solicitanți de locuri de muncă și angajatorilor care caută să își ocupe posturile vacante”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda, pe care pot aplica cetăţenii români şi europeni sunt afişate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european.

Informaţii legate de program, pot fi obţinute de la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor din Oradea, Str.Transilvaniei, nr.2. De asemenea, tinerii în vârstă de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele opt ţări participante la proiectul YFEJ pentru a obţine informaţii despre proiect şi oportunităţile de ocupare prin intermediul EURES.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor