Tinerii promovati de Filarmonica din Oradea

Doi tineri artişti, pe scena Filarmonicii din Oradea
Doi tineri artişti, pe scena Filarmonicii din Oradea
Junii vor evolua în această seară de la ora 19:00, la Filarmonica de Stat din Oradea.

Conducerea Filarmonicii de Stat din Oradea îşi continuă proiectul de promovare a tinerelor talente. Astfel, pe scena instituţiei de cultură din Oradea vor urca în această seară doi tineri cu calităţi artistice deosebite. Este vorba de tânărul dirijor Andrei Gocan şi de violonista Kosza Agnes.

Andrei Gocan, apreciat de revista muzicală britanică „Musical Opinion” drept un talent ieşit din comun, este orădean la origini, dar şi-a terminat studiile universitare la Academia Regală de Muzică din Londra, iar cele postuniversitare la Conservatorul din Paris. Perfecţionarea şi-o face la Londra sub îndrumarea maestrului Colin Metters.

Tânărul, în vârstă de 27 de ani, a participat la cursuri de măiestrie cu reputaţi pedagogi şi maeştrii ai baghetei dirijorale, precum Leif Segerstam, Kenneth Kiesler, Mark Shanahan şi a dirijat orchestre şi diferite ansambluri muzicale la Londra, Paris şi în România. În acest an a debutat la două orchestre din ţară: Bacău şi Oradea. A colaborat cu regizorii de operă: Mike Ashman, William Relton, John Ramster, realizând spectacole de Rossini şi Richa Strauss. A format ”Ensemble 36”, alături de care a colaborat în spectacolul „Le Bourgeois Gentilhomme” în Duke’s Hall din Londra.

Kosza Agnes este violonistă în orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Oradea. Având calităţi deosebite ca şi muzician de orchestră şi de cameră, ea apare cu regularitate în cadrul stagiunilor de concerte şi în calitate de solistă. Kosza a început studiul viorii în oraşul natal – Sfântul Gheorghe, alături de prof. Nagy Hanna. La vârsta de 13 ani a continuat şcoala la Liceul de Muzică din cluj-Napoca. Tânăra a fost admisă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, dar şi-a continuat studiile în Franţa, la Conservatorul Regional din Saint-Maur, unde a obţinut medalia de aur la vioară şi muzică de cameră, după care a fost admisă la Conservatorul din Lyon. A participat la cursurile de măiestrie ale profesorilor L. Kiss, S. Lupu, G. Winischhofer, O. Charlier.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !