Tinerii si-au cautat de lucru

De Dan Birta
Tinerilor nu le este frică de munca grea
Tinerilor nu le este frică de munca grea
105 tineri supuşi riscului marginalizării şi-au căutatde lucru la „Bursa” destinată lor.

Peste 100 de tineri supuşi riscului marginalizării sociale au participat vinerea trecută la o „Bursă a locurilor de muncă”. „Au fost prezenţi 13 angajatori care au oferit 90 de locuri de muncă din doemnii variate. Au fost selectate în vederea angajării 22 de persoene dintre cele 105 participante”, ne-a informat Maricica Juca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor.

Manifestarea a avut loc la Liceul tehnologic Gheorghe Bariţiu.

Oferte şi participanţi

Printre participanţi erau şi persoane timide, dar şi tineri dornici de a-şi găsi un loc de muncă. A surprins intereseul unor tineri care de abia au terminat clasa a X-a care doreau să muncească chiar şi în meserie de asfaltatori sau pavatori, meserie care nu este deloc uşoară. „Nu ne este frică de muncă. Chiar dacă este mai greu, cred că vom face faţă”, ne-au declarat Paul M. Şi Ionuţ Dereccichei. Aceştia au fost felicitaţi de către reprezentantul angajatorului pentru hotărârea lor.

Majoritatea celor care îşi căutau un loc de muncă optau pentru munci cu mai mică responsabilitate precum: agenţi de curăţenie, sortatori de deşeuri, sortatori piese muncitori necalificaţi. Erau şi meserii pentru care sunt necesare studii medii sau şcoală profesională: operator CNC, informatician, bucătar.

Dacă unii dintre angajatori erau mai reticenţi în angajarea unor astfel de persoane, erau şi angajatori care au mai muncit cu astfel de tineri şi chiar aveau cuvinte de laudă la adresa lor. „Eu am mai lucart cu astfel de persoane. I-am folosit la bucătărie, la ospătărie, la curăţenie. Am colaborat foarte bine cu ei”, a precizat Nicu Teşan, care are un punct de alimentaţie publică în Ştrandul Municipal.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !