Tinerii – temă pentru Clubul Femeilor Social-Democrate

Zita Gurmai le-a vorbit femeilor PSD din Bihor. În primul rând a stat şi Mihaela Tatu.
Zita Gurmai le-a vorbit femeilor PSD din Bihor. În primul rând a stat şi Mihaela Tatu.
Europarlamentarul Zita Gurmai din Ungaria a subliniat importanţa femeilor şi a tinerilor pentru viitorul UE.

 Europarlamentarul maghiar Gurmai Zita, preşedinte al femeilor din Partidul Socialiştilor Europeni, a fost oaspete de seamă, sâmbătă, la inaugurarea Clubului Femeilor Social Democrate din Bihor, prezidat de Debelka Boglarka. Evenimentul a fost găzduit de DoubleTree by Hilton.

Alt oaspete a fost secretarul de stat Maria Lazăr, de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Maria Lazăr este şi secretar general al femeilor social-democrate din România. În primul rând a stat Mihaela Tatu, iar la prezidiu au luat loc preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şefa OF PSD Bihor, Lia Pop, deputatul Sonia Drăghici, dar şi preşedintele PSD Oradea, Ovidiu Mureşan. În cuvântul său, Lia Pop a apreciat că Europa ar trebui să fie social-democrată. Mai mult, în opinia sa, preşedintele Comisiei Europene ar trebui să fie socialistul Martin Schulz, actualul preşedinte al Parlamentului European!

mihaela tatu psd

Subliniind că de mai multă vreme şi-a propus să promoveze femeile în politică, deşi mişcarea „ar putea fi riscantă în politică”, Ioan Mang a apreciat prezenţa Zitei Gurmai la manifestarea de la Oradea. În prezenţa oaspetelui maghiar, Mang a profitat de ocazie pentru a sublinia faptul că „social-democraţia este a tuturor”, referindu-se la faptul că Debelka Boglarka este de etnie maghiară.

Tinerii – stingheri în UE?

Problema locurilor de muncă pentru tineret a fost abordată de Zita Gurmai, aceasta arătând că azi, în Europa sunt deja 6,2 milioane de şomeri din rândul tinerilor, cu 100.000 mai mult decât în 2012. Zita Gurmai spune că la Bruxelles se pune problema ajutării acelor regiuni din Europa unde şomajul în rândul tinerilor de până la 25 de ani depăşeşte 25%. Nu este cazul României, însă statistica europeană Eurostat relevă că în luna aprilie şomajul în rândul tinerilor se situa la 24,4%, în zona euro. Pe primele locuri sunt Grecia (62,5%), Spania (56,4%), Italia (45%) şi Portugalia (42,5%). Ca fapt de culoare, merită amintit faptul că Zita Gurmai a purtat la piept o panglică roş-galben-albastră.
În alocuţiunea sa, Zita Gurmai s-a arătat energică şi volubilă, subliniind faptul că „fără femei nu se poate”, dar şi că viitorul este al tinerilor. De aceea, trebuie pus accent pe integrarea lor în câmpul muncii din timp, pentru a avea şansa unei cariere reuşite. Date fiind statisticile alarmante, Gurmai nu s-a sfiit să critice politicile europenilor de dreapta, pe care îi vede responsabili pentru ce se întâmplă azi pe piaţa muncii din UE.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !