Tokes se teme ca maghiarii vor disparea din Ardeal

Reactualizat la:
Laszlo Tokes
Laszlo Tokes
Tokes Laszlo se declară îngrijorat de ceea ce el susţine că ar fi scăderea demografică drastică a etnicilor maghiari din Ardeal.

Tokes vorbeşte despre situaţia demografică a ungurilor din România ca fiind „una aproape catastrofică” şi învinovăţeşte UDMR pentru acest lucru. „Politica maghiară nu a fost una responsabilă în ultimii douăzeci de ani”, a afirmat fostul episcop. Tokes Laszlo a deplâns şi soarta maghiarilor din Oradea, declarând că în ultimii douăzeci de ani, de la 75.000 de etnici maghiari s-a ajuns la 55.000, iar azi sunt 42.000 de etnici maghiari în Oradea, potrivit datelor furnizate de Tokes. Europarlamentarul recunoaşte că nu doar ungurii, ci populaţia României, în ansamblul său, este pe un trend descendent dar Tokes este îngrijorat de problema maghiară. Într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat, urmaşii românilor ar putea afla despre etnicii maghiari ardeleni doar din muzee, crede europarlamentarul!

„Când nepoţii dumneavoastră, dragi fraţi români, vor fi încă în Transilvania, noi numai în muzee vom figura, dacă continuăm în aşa fel. Şi românii descresc, dar totuşi altele sunt proporţiile”, a clamat Tokes joi, la Oradea, hiperbolizând astfel problema demografică maghiară din Ardeal.

Rasa albă şi Islamul

Tokes a extrapolat problema şi la nivel european, considerând însă că „rasa albă europeană e supusă aceluiaşi proces”. „O spun regret: nici credinţa nu ne ajută, la urma urmei”, a spus Tokes, spunând că se referă mai ales la Europa Occidentală. „Mă bucură că Ortodoxia a adus un surplus în această privinţă, dar acum şi în ţările ortodoxe s-a răspândit acest fenomen tipic care caracterizează şi Europa de Vest”, s-a exprimat europarlamentarul.

Jurnal bihorean l-a întrebat pe Tokes dacă vede şi un pericol al islamizării Europei. „Multiculturalitatea ne interzice să ne exprimăm în acest fel, dar în ultimii ani s-a mărit în proporţie exponenţială numărul celor care aparţin religiei islamice. Nu vorbesc împotriva unuia sau altuia, ci pentru noi. Hai să ne apărăm şi să reuşim să supravieţuim şi să înflorim”, a spus Tokes.

 Calin Corpas

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !