Topul firmelor din Bihor

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Topul firmelor din Bihor
În judeţul Bihor au depus bilanţul 22.642 firme, din care pentru calculul punctajului din Topul firmelor din Bihor au fost acceptate 4.671 firme.

În Top 10 au intrat 1.788 firme, iar în Top 3 sunt 842 firme. Camera de Comerţ şi Industrie Bihor a elaborat catalogul firmelor de top din Bihor. Topul firmelor din Bihor se află la cea de-a XIX-a ediţie.În acest top sunt cuprinse firme cu cifre de afaceri de minim 100.000 lei, în cazul microîntreprinderilor şi minim 250.000 lei în cazul celorlalte entităţi şi profit din exploatare pozitiv.Nu sunt admise în top grupurile de interes economic, firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depăşeste cuantumul creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului.Topul firmelor bihorene este structurat pe şase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare şi high-tech, industrie, agricultură-pescuit-piscicultură, construcţii, servicii, comerţ şi turism.Topului Firmelor din judeţul Bihor”. Comisia a fost formată din reprezentanţii CCI Bihor, ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, Registul Comerţului Bihor, Direcţiei Judeţene de Statistică Bihor, Camera Agricolă a Judeţului Bihor, respectiv ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor. Printre domeniile neadmise în top:intermediere monetară, activităţi ale holdingurilor, fonduri mutual, activităţi de asigurare, reasigurare, activităţi ale fondurilor de pensii, leasing cu bunuri intangibile, activităţi ale sindicatelor salariaţilor.

 Topul firmelor din Bihor

Cercetare, dezvoltare şi high tech

-Fabricarea componentelor electronice:

-Conectronics-intreprinderi mari

-Guenther Impex-intreprinderi mici

-Tivan Plast –microintreprinderi

 -Febricarea produselor electronice de larg consum

-Audio Bronx-intreprinderi mici

 -Tratarea şi eliminarea deşeurilor

-Eco Bihor-intreprinderi mici

-Fibrocim-microintreprinderi

 Industrie

-Producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii:

-Andromi- intreprinderi mijlocii

-Velcarn-microintreprinderi

 -Prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor:

-Frigofruct-intreprinderi mici

-Vest Invest-microintreprinderi

 -Fabricarea produselor lactate:

-Prolacta-intreprinderi mici

-Fun Ice-microintreprinderi

 -Fabricarea produselor de brutărie

-Dorbob-intreprinderi mijlocii

-Valpanif-intreprinderi mici

-Buon giorno-microintreprinderi

 -Fabricarea încălţămintei:

-Ara Shoes România-intreprinderi foarte mari

-Lloyd Shoes –intreprinderi mari

-Finproject-intreprinderi mijlocii

-Gainika-intreprinderi mici

 Agricultură, pescuit, piscicultură

-Cultivarea plantelor nepermanente:

-Agroind Caucae-intreprinderi mijlocii

-Patrol Service-intreprinderi mici

-Agriro-microintreprinderi

 Creşterea animalelor:

-Vis a vis –intreprinderi mijlocii

-Nitripork-intreprinderi mici

-Sarula-microintreprinderi

 Construcţii

Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale

-Selina-intreprinderi mari

-Gavella-intreprinderi mijlocii

-Flodor Transcom-intreprinderi mici

-Aqua Plus-microintreprinderi

 Trofeul creativităţii

Dacă Topul firmelor răsplăteşte performanţa economic realizată de firmele din judeţul Bihor, pentru a premia inventivitatea şi curajul de a implementa soluţii inovatoare, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor a realizat în colaborare cu OSIM Trofeul Creativităţii.Evaluarea firmelor s-a făcut pe baza datelor OSIM, în funcţie de invenţii, desene şi modele, mărci. “Trofeul Creativităţii este o competiţie care are în vederea clasificarea firmelor în funcţie de receptivitatea lor la problematica protecţiei proprietăţii industrial, manifestată prin solicitările de acte de protecţie adresate Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci “, susţin autorii Trofeului Creativităţii. Motivaţia pentru care a fost instituit acest trofeu este aceea că “proprietatea industrial este alături de drepturile de autor una dintre pârghiile de bază ale dezvoltării economice, sociale şi cultural ale naţiunii.În acest context se poate aprecia că protecţia drepturilor de proprietate intelectuală este de o mare importanţă esenţa, scopul şi finalitatea acesteia fiind protejarea produsului inteligenţei umane şi, în acelaşi timp, garantarea beneficiului consumatorilor de a se folosi de acest produs “.Scopul Trofeului Calităţii este acela ca prin intermediul unui climat de de întrecere să se ajungă de fapt la conştientizarea avantajelor economice pe care legislaţia privind protecţia proprietăţii industrial le oferă firmelor, modificarea conduitei fiind benefică atât firmelor, cât şi consumatorilor.

Trofeul Creativităţii

În funcţie de punctajul total:

-Plastor

-Elka Prodcom

-Adeplast

În funcţie de punctajul pentru invenţii:

-Elka Prodcom

-Universitatea Oradea

În funcţie de punctajul pentru desene şi modele industrial

-Plastor

-Serplast

-Monita

-Rubiking

În funcţie de punctajul pentru mărci:

-Adeplast

-Lacriandra Lux

-Ebal com

-Dacardi

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !