„Topul firmelor din judeţul Bihor” pe anul 2016

De Dan Birta
6Comentarii
Ioan Micula şi Constantin Badea au oferit diplome firmelor din top
Ioan Micula şi Constantin Badea au oferit diplome firmelor din top - © FOTO: CCI Bihor
În Topul Național al firmelor, a cărui gală va avea loc în 9 noiembrie, pe locurile I-III s-au clasat 131 de firme din Bihor.

Cele mai bune firme din judeţul Bihor în anul 2016 au fost premiate vineri, 3 noiembrie, într-un cadru festiv, la Restaurantul Queen Mary. Firmele participante au fost întâmpinate de preşedintele şi directorul general al CCI Bihor, Ioan Micula, respectiv Constantin Badea. Au mai fost prezenţi prefectul judeţului Bihor – Ioan Mihaiu, city managerul Oradiei – Dacian Palladi, oficialităţi ale administraţiei locale şi oameni de afaceri.

Cea de-a XXIV-a ediţie a „Topului firmelor din judeţul Bihor” a fost realizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor. Potrivit informaţiilor primite de la CCI Bihor, realizarea topului firmelor din județul nostru s-a făcut în baza unei metodologii foarte complexe, pe domenii de activitate și pe clase de mărimi. S-au avut în vedere următorii indicatori: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat. Indicatorii au fost calculați în baza a 16 elemente din situațiile financiare utilizate în metodologia de realizare a topului firmelor.

În anul 2016 au depus bilanț contabil în județul Bihor 23.927 de companii, din care au fost selecționate pentru top 6.414 companii. În Top 10 s-au clasat 2.979 de companii, din care în Top 3 s-au clasat 1.571 de companii, conform metodologiei aprobate.

Dintre cele 1.571 de firme clasate în Top 3, 731, cu o cifră de afaceri de 11 miliarde de lei şi circa 32.700 de angajaţi, s-au plasat pe locul I. Alte 469 de firme cu o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de lei, cu peste 10.600 de angajaţi, s-au plasat pe locul II, iar 365 de firme, cu 1,3 miliarde de lei cifră de afaceri şi peste 4.600 de angajaţi, s-au clasat pe locul III la categoriile lor.

Enumerăm câteva din firmele bihorene plasate în Top 3 la nivel de judeţ în funcţie de domeniul de activitate. Astfel, la categoria Cercetare – dezvoltare şi high-tech la fabricarea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice – întreprinderi mari, pe primul loc este Celestica. La aceeaşi categorie – activităţi de realizare de softuri, întreprinderi mijlocii, locul I este ocupat de Qubiz.

La categoria Industrii – producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice şi ape minerale, locul întâi este ocupat de European Drinks SA. Marconf SA este, de asemenea, pe locul I la fabricarea de articole de lenjerie de corp. Faist Mecatronic SRL este pe locul I la fabricarea de construcţii metalice, întreprinderi foarte mari.

Categoria Construcţii – lucrări de construcţii a clădirilor o are pe primul loc la întreprinderi mari pe Dumexim SRL, iar la categoria Turism – hoteluri şi alte facilităţi de cazare, locul întâi este ocupat de Turism Felix SA.

În Topul Naţional

Din județul Bihor, în Topul Național pe locurile 1-10 s-au clasat 404 firme, cu o cifră de afaceri de 9,8 miliarde lei și cu un număr total de salariați de 28.740. De asemenea, 131 de firme din Bihor s-au clasat în Top 3 la nivel naţional. Clasamentul companiilor din Bihor în Top 3 la nivel naţional se prezintă astfel: pe locul I – 50 de firme cu o cifră de afaceri de peste 1,4 miliarde de lei şi 4.086 de angajaţi; pe locul II – 35 de firme cu o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei şi 3.285 de angajaţi şi pe locul III – 46 de firme cu o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de lei şi 5.373 de salariaţi.

Pe domenii de activitate, cele mai multe firme clasate în Top 3 la nivel de judeţ – 429 – îşi desfăşoară activitatea în comerţ. Alte 424 de firme au ca activitate serviciile, iar 417 – industria. Urmează domeniile construcţiilor – 103 firme; agricultură, silvicultură şi pescuit – 88 de firme; turism – 57 de firme; cercetare, dezvoltare şi high-tech – 53 de firme.

Ediția a XXIV-a din 2017 a Topului Național al firmelor a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel naţional 12.377 de companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: peste 4.300 din industrie, peste 3.400 din servicii, circa 2.600 din comerț, 309 din turism, 462 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 633 din agricultură, silvicultură și pescuit și 592 din construcții. Cele 12.377 de companii însumează un total de cifră de afaceri de aproape 150 mld. euro, un profit din exploatare de circa 12,5 mld. euro și 1.346.664 de salariați.

Camera de Comerț și Industrie a României îi va premia mâine, 9 noiembrie, pe cei mai performanți oameni de afaceri din România, în cadrul Galei Topului Național al firmelor, ediția a XXIV-a, la Centrul Expozițional Romexpo.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor