Trebuie să trimită dovada la AFIR

De Simona Drimbău
Trebuie să trimită dovada la AFIR
PFA şi ÎI care au au accesat fonduri europene trebuie să trimită OFJIR documente doveditoare ale înregistrării activității economice la ONRC.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale atrage atenția asupra obligativității beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală, constituiți ca persoană fizică autorizată și ca întreprindere individuală, de a se conforma prevederilor Legii nr. 182/ 2016. Astfel, aceştia trebuie să transmită la AFIR documentele necesare în termen de maximum 14 zile lucrătoare de la data luării la cunoștință a Notificării emise de AFIR.

În conformitate cu Legea nr. 182/ 2016 (pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/ 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, persoanele fizice autorizate -PFA și întreprinderile individuale ÎI aveau obligația îndeplinirii până la data de 18.03.2019 a condiției privind numărul maxim de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, respectiv maximum cinci clase pentru PFA și maximum zece clase pentru ÎI.

În cazul nerespectării acestor prevederi, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale sunt radiate din Registrul Comerțului începând cu data de 18.03.2019.

Urgenţă

„Subliniez importanța acționării de urgență de către beneficiarii PNDR aflați în situația nerespectării prevederilor Legii numărul 182/ 2016, în sensul furnizării către CRFIR sau OJFIR, în termen de maximum 14 zile lucrătoare, a documentelor doveditoare ale înregistrării activității economice la ONRC, în conformitate cu clauzele stipulate în contractele sau în deciziile de finanțare. Nerespectarea acestor termene va atrage răspunderea beneficiarilor conform legislației în vigoare”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Beneficiarii PNDR, constituiți ca PFA și ÎI, care se regăsesc în situația descrisă mai sus, trebuie să depună la CRFIR sau OJFIR (în funcție de tipul de proiect), documentele prin care au fost reautorizați, dar nu mai târziu de 14 zile lucrătoare de la data luării la cunoștință și cu respectarea mai multor condiții. Printre acestea se numără: menținerea formei de organizare conform celei existente la data încheierii contractului sau a deciziei de finanțare. În cazul în care beneficiarul era autorizat ca PFA, dar la această dată are un număr de salariați mai mare de trei, poate proceda la momentul reautorizării la schimbarea formei de organizare, respectiv ca ÎI. De asemenea, aceştia trebuie să aibă aceleași coduri CAEN aferente proiectului pentru care a primit finanțare, să se înregistreze în Registrul Unic de Identificare APIA (RO APIA) dar şi să preia integral exploatația sau exploatațiile pe noua formă de organizare, astfel încât să nu aibă consecințe asupra stabilirii dimensiunii economice a exploatației agricole deținute de beneficiar.

Lista celor aflați în situația de mai sus poate fi vizualizată accesând site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC): https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !