Trei autogari in bugetul pe 2013

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Trei autogari in bugetul pe 2013
Cu prima rectificare de buget din acest an se alocă bani pentru corelarea transportului local cu cel din judeţ.

Consilierii locali sunt chemaţi, joi, să aprobe o primă rectificare a bugetului oraşului pe anul în curs. Beneficiarii acesteia sunt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, OTL SA, Electrocentrale SA, Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice şi mai multe unităţi de învăţământ din Oradea.

Bani pentru autogări

Deşi pesimist la început de an, managerul Oradea Transport Local SA se va vedea, după şedinţa de azi, cu o alocaţie de 500.000 de lei, bani direcţionaţi spre amenajarea a două autogări – una pe Decebal, în zona magazinului Livella şi pe Ştefan cel Mare, în zona Gării. Alţi aproape 500.000 de lei sunt direcţionaţi spre un alt obiectiv al OTL – o altă autogară, la capătul oraşului. Bani pentru aceasta au venit „cu destinaţie fixă” de la Consiliul Judeţean. „Pentru autogara din Nufărul avem executant licitat, firma Compila SRL şi avem şi diriginte de şantier. Costul lucrării este de 1,9 milioane de lei, anul acesta alocaţi 470.000 de lei iar diferenţa faţă de suma alocată se va bugeta pe anul vitor”, spune Csuzi Istvan, managerul OTL SA.

Această autogară are prevăzute peste şapte peroane iar construcţiile sunt moderniste, pe structură uşoară cu multă sticlă.

Celelalte două autogări sunt de dimensiuni mai mici, cu câte patru sau cinci peroane.

Cea de la gară va fi amenajată chiar în curtea CFR. „Imediat în dreapta după gară vom intra spre liniile de cale ferată. Va trebui să mutăm gardul CFR cu vreo şapte metri înăuntru”, spune managerul OTL.

Patrimoniu şi sănătate

Proiectul de hotărâre ce-l vor avea de votat aleşii locali azi prevede alocarea a 450.000 de lei pentru aparatele de radiologie convenţionale cu post de grafie, ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice va primi, la rectificare, peste 50.000 pentru documentaţia tehnică pentru reabilitarea faţadei Centrului Militar. Reabilitarea acestuia face parte dintr-un târg al primarului cu ministerul de resort, în baza căruia oraşul a primit terenul de la tancodrom.

Rectificarea vine în condiţiile unor alocări de la Consiliul Judeţean, în sumă de 2,8 milioane lei, sume din cotele defalcate din Impozitul pe Venit Global. Din aceştia, doar jumătate sunt la dispoziţia Primăriei, restul venind cu destinaţie fixă: amenajarea unei autogări în Nufărul şi reabilitarea Cinematografului Transilvania.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !