Trei oferte pentru trei biserici din Oradea

Biserica cu Luna
Biserica cu Luna
O biserică ortodoxă, una catolică şi una reformată din plin Centrul Oradiei vor fi reabilitate.

Biserica cu Lună – inclusiv filiile Biserica Buna Vestire și Biserica Sfântul Duh Mângâietorul, Biserica Romano-Catolică din Cetatea Oradea și Biserica Reformată din Orașul Nou vor intra în reabilitare, în cadrul proiectului „Punți crișene – Proiect de promovare a ecumenismului regional în Bihor și Hajdu – Bihar”.

Proiectul include execuția următoarelor lucrări: lucrări de reparații generale și de renovare, lucrări de restaurare a mai multor componente artistice, lucrări de reabilitare a fațadelor, restaurare și înlocuire a tâmplăriilor din lemn originale, a obiectelor de mobilier, lucrări de înlocuire a vitraliilor, lucrări de intervenții pentru realizarea unui sistem de încălzire, instalații electrice pentru încălzire cu panouri radiante și refacerea instalațiilor electrice de iluminat.

Oradea vine cu 20%

Valoarea totală estimată a achiziției este de 4.549.381 lei fără TVA, banii provenind din fonduri transfrontaliere, contribuția municipiului Oradea fiind de 20% din valoarea totală a proiectului.

Pentru această achiziție au fost depuse trei oferte, respectiv Euras SRL, Abed Nego SRL în asociere cu Constructorul Sălard SRL și Nymphea Matcom SRL în asociere cu Romconstruct Holding Grup SA, care sunt în prezent în perioadă de evaluare. Perioada de implementare a proiectului este până la 31 decembrie 2014.

Turism cu biserici

Prin demararea procesului de reabilitare a acestor biserici se urmărește readucerea în atenția publică a valorilor de patrimoniu pe care le deține orașul Oradea. Se dorește totodată introducerea lor în circuitul turistic și valorificarea acestor obiective arhitecturale reprezentative pentru oraș, din punct de vedere cultural. Astfel, după finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect se va asigura un plus de expunere a lăcașurilor ca și atracții turistice.

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor