Trofeul Carpati la handbal va avea loc la Oradea

Ovidiu Mureşan, Pavel Mercea şi Vilma Jakob
Ovidiu Mureşan, Pavel Mercea şi Vilma Jakob
Oradea va găzdui la 5-7 octombrie tradiţionala competiţie de handbal feminin Trofeul Carpati.

În Oradea au avut loc în ultimele două decenii numeroase întâlniri din preliminarii de calificare la CE sau CM, precum şi ediţii ale Trofeului Carpaţi, la handbal masculin. Cele de handbal feminin au fost ceva mai puţine. De data aceasta, Asociaţia Judeţeană de Handbal (AJH) Bihor a ales să organizeze ediţia 2012 a Trofeului Carpaţi la handbal feminin. Competiţia va avea loc în perioada 5-7 octombrie la Arena „Antonio Alexe”, cu participarea reprezentativelor România A, România B, Ungaria şi Ucraina.

Organizatorii turneului, AJH Bihor, Primăria şi CL Oradea, CJ Bihor, au oferit azi amănunte despre competiţie, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat preşedintele AJH Bihor, Pavel Mercea, viceprimarul Ovidiu Mureşan şi reprezentanta AJH Bihor, Vilma Jakob. „Este un eveniment special pentru iubitorii de handbal, pentru că la Oradea nu au mai jucat de vreo 17 ani echipe naţionale de top din handbalul feminin european. Ne-am implicat până acum mai mult în handbalul masculin, suntem asociaţia judeţeană care a organizat cele mai multe meciuri ale naţionalei de băieţi. Acum am dorit însă să aducem la Oradea reprezentativa de fete şi să organizăm Trofeul Carpaţi la handbal feminin. Ultimul eveniment de acset gen în oraşul nostru a fost finala Cupei EHF dintre HC Zalău şi Lada Togliati, care s-a bucurat de un mare interes printre orădeni”, a afirmat Pavel Mercea.

Serbia a refuzat

Preşedintele AJH Bihor a declarat că a dorit să aducă la Trofeul Carpaţi naţionalele Ungariei şi Serbiei, dar Serbia a declinat participarea deoarece se află într-o grupă cu România în preliminariile de calificare la CE. În aceste condiţii, s-a apelat la echipa Ucrainei. Oradea a fost preferată ca gazdă a Trofeului Carpaţi, în detrimentul altor două oraşe care au solicitat organizarea – Cluj-Napoca şi Turnu Severin.

„Primăria este interesată să organizeze evenimente sportive de mare anvergură, pentru că acestea contribuie la promovarea imaginii oraşului nostru. Trofeul Carpaţi la handbal feminin este o astfel de competiţie, căreia îi vom oferi sprijinit financiar”, a afirmat viceprimarul Ovidiu Mureşan. Consiliul Local şi cel Judeţean vor suporta cheltuielile de cazare ale naţionalelor Ungariei şi Ucrainei, care se ridică la 35.000 lei (25.000 CL, respectiv 10.000 lei CJ).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !