Tulburările de vedere

Tulburările de vedere
ORADEA – Tulburările de vedere sunt o afecţiune întâlnită tot mai des în rândul preşcolarilor şi al elevilor din învăţământul general. „Această afecţiune este generată de predispoziţii ereditare dar şi de efortul vizual şcolar.

În ziua de astăzi orele petrecute de un copil în faţa calculatorului sau a televizorului sau dublat sau chiar triplat comparativ cu anii trecuţi”, susţine dr. Liana Spineanu, şef secţie Oftalomologie la Staţionar II.

Specialiştii susţin că 80% dintre cei care lucrează în faţa unui monitor în fiecare zi sunt predispuşi să aibă tulburări minore de vedere. Folosirea, în special de copii a calculatorului mai mult de două ore pe zi, poate duce la apariţia unor probleme specifice printre care se numără: cefalee, tulburări de atenţie, senzaţie de înţepătură şi durere la nivelul ochilor, înroşirea şi lăcrimarea acestora, vedere înceţoşată dar şi dureri la nivelul muşchilor gâtului şi umerilor. „Un control oftalmologic de rutină este indicat oricărui copil care a depăşit vârsta de un an şi jumătate.

Controlul ar trebui totuşi să devină obligatoriu înainte de perioada şcolară, pentru că începând cu vârsta de 7 ani ochiul începe să devină foarte solicitat odată cu începerea activităţii de elev”, adaugă dr. Spineanu, care susţine că sunt multe cazuri în care deşi pacientul vedea prost cu un ochi, avea senzaţia că totul este în regulă pentru că vederea celuilalt ochi compensa spectrul vizual.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase