„UBER – un serviciu 100% fiscalizat, transparent”

De Dan Birta
Reactualizat la:
„UBER – un serviciu 100% fiscalizat, transparent”
În urma articolului „UBER anchetată în SUA pentru lobby”, compania UBER răspunde acuzaţiilor COTAR.

Răspunsul a venit prin intermediul Conan PR, agenţia de comunicare a companiei Uber.

UBER informează că toţi şoferii parteneri sunt înregistraţi la Fisc ca PFA sau SRL şi plătesc taxele aferente.

„Ameninţarea celor de la COTAR este absurdă. Practic, ei spun că vor protesta împotriva UBER, – un serviciu 100% fiscalizat, transparent – refuzând să plătescă taxe”, se precizează în răspunsul primit.

Mai mult, suntem informaţi că toţi şoferii parteneri UBER sunt înregistraţi la Fisc şi plătesc taxele aferente.

„Absolut toți șoferii parteneri UBER sunt înregistraţi ca PFA sau SRL şi plătesc anual milioane lei taxe la bugetul statului pentru veniturile generate prin intermediul platformei UBER, iar pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă, fără excepție. La rândul său, compania UBER are o subsidiară înregistrată în România, și plătește, de asemenea, taxe și impozite la buget, conform legislației în vigoare”, a declarat Alexandra Corolea, purtător de cuvânt Uber.

„De la cash la card”

Pe de altră parte, începând cu data de 13 septembrie 2017, ora 14:00, UBER a iniţiat un poriect pilot în parteneriat cu BCR prin care plata călătoriilor se poate efectua şi cu cash.

„De la cash la card” este un proiect pilot care permite celor care nu au încercat UBER pentru că nu au un card, sau care sunt reticenți în legătură cu plățile online, să folosească inițial serviciul achitând contravaloarea cursei în numerar. Pentru a încuraja utilizatorii care folosesc numerar să plătească cu cardul, UBER a încheiat un parteneriat cu BCR pentru cardurile VISA, prin care utilizatorii care plătesc cu numerar primesc cinci călătorii gratuite dacă încarcă în aplicație un card BCR Visa, inclusiv un card prepaid, în premieră pentru România.

„UBER a început ca o platformă 100% digitală. Pe măsură ce ne-am dezvoltat și extins în țările în care utilizarea cardului este mai redusă, am realizat că deținerea unui card nu ar trebui să împiedice pe cineva să încerce un serviciu sigur și de încredere. Cu toate acestea, considerăm că plățile digitale sunt viitorul și credem că este esențial să încurajăm utilizatorii noștri să aibă încredere în plățile electronice și să le utilizeze zi de zi. Iar cardurile prepaid pot fi un pas intermediar bun pentru a le câștiga încrederea. Suntem mândri să facem acest pilot cu BCR și cardurile VISA, printre cei mai importanți jucători financiari din România”, a declarat Nicoleta Schroeder, general manager UBER Romania.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !