UDMR Bihor îşi face calcule cu guvernarea

De Veronica Bursaşiu
8Comentarii
Szabo Odon
Szabo Odon
Biroul Politic al UDMR ar urma să decidă joi dacă Uniunea rămâne sau nu la guvernare.


Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, spune că reprezentanţii Bihorului nu vor să impună o poziţie în ceea ce priveşte dilema: „a rămâne sau nu la guvernare”. „Nu cred că vom avea mâine un răspuns la această întrebare. Vor fi opţiuni, scenariii… În primul rând, dorim să vedem care e propunerea Preşedintelui. Apoi, trebuie să se cristalizeze două chestiuni importante în ceea ce priveşte celelalte două partide: PSD vrea sau nu la guvernare?- fiindcă sunt voci pro şi contra. PNL vrea sau nu la guvernare? Structurile interne acestor formaţiuni trebuie să decidă dacă rămân sau nu stabile. Trebuie să ştim apoi cine e noul preşedinte al PNL şi să luăm în calcul că deciziile în condiţiile unei conduceri bicefale se vor lua mai greu în noul PNL. După ce vom face o analiză în funcţie de toate aceste date, va trebui să stabilim cine vrea să-şi asume un rol în guvernare? În contextul în care în această zonă a Europei sunt multe convulsii, cred că e importantă stabilitatea. Şi acest lucru trebuie să-l ia în considerare structurile interne ale PSD şi ACL care sunt acum mai mult cu faţa spre interior. De 25 de ani, UDMR a demonstrat că e un factor de stabilitate şi acest rol ni-l asumăm în continuare”, a spus preşedintele executiv al UDMR Bihor. Szabo Odon a precizat că PNL trebuie să se decidă dacă vrea sau nu la guvernare. „Dacă PSD nu renunţă la putere, PNL poate veni la guvernare printr-o moţiune de cenzură pe care o va putea depune de-abia în februarie, fiindcă au depus deja una în actuala sesiune parlamentară.”

La rândul său, preşedintele Consiliului reprezentanţilor Uniunii, Rozalia Biro a declarat: „Am avut dialog cu colegii din conducerea CRU, iar cei din secuime, din judeţele Harghita şi Covasna, s-ar putea şi cei din Mureş, vin cu propunerea şi poziţia că, având în vedere toate cele întâmplate, trebuie să ieşim de la guvernare. În cazul în care ţinem cont şi de părerea restului UDMR, din celelalte judeţe, majoritatea covârşitoare este de părere că (UDMR -n.r.) trebuie să meargă pe acest principiu pe care a mers totdeauna în cei 12-13 ani cât a fost la guvernare, şi anume că noi nu am intrat niciodată la guvernare pentru că am dorit să fim la guvernare, totdeauna au fost negocieri foarte serioase prin care au fost stabilite acele principii şi acele priorităţi prin care noi ne asumăm un rol oarecare la guvernare şi ţineam cât puteam din puterile noastre pentru a realiza acele obiective”.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor