Ultima zi de depunere a cererilor

De Simona Albinaru
Ultima zi de depunere a cererilor
Vineri este ultima zi în care fermierii bihoreni pot depune cereri pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014.

În cadrul ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANT), se acordă prime producătorilor agricoli crescători de animale, din speciile bovine şi ovine/caprine, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare, o singură dată pe an, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme: schemă decuplată de producţie în sectorul lapte, schemă decuplată de producţie în sectorul carne şi schemă cuplată de producţie în sectorul ovine/caprine.

Pentru a beneficia de ajutoarele menţionate mai sus, solicitanţii vor trebui să depună cererea unică de plată pentru fiecare beneficiar pentru toate exploataţiile deţinute cu cod atribuit de la ANSVSA la centrul judeţean/local al APIA Bihor pe a cărui rază teritorială se află exploataţia înregistrată sau exploataţia cu cel mai mare număr de animale, însoţită de documente generale şi documente specifice fiecărei categorii de animale în funcţie de schema aplicată.

Pentru a nu face mai multe drumuri inutile atragem atenţia potenţialilor beneficiari că înainte de a veni la APIA trebuie să treacă pe la medicul veterinar pentru eliberarea adeverinţei şi pentru a clarifica situaţia animalelor pentru care se poate solicita sprijin financiar. Adeverinţa se eliberează chiar dacă solicitantul de sprijin financiar nu mai deţine bovine in exploataţie. Toate adeverinţele vor fi salvate în sistem de către medicul veterinar pentru a putea fi vizualizate în aplicaţia APIA.

Pentru a beneficia de sprijin financiar este obligatorie deţinerea, completarea şi prezentarea Registrului individual al exploataţiei care se va completa pentru fiecare exploataţie şi va cuprinde toate animalele din exploataţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !