Ultima zi la ajutorul pentru motorina

De Simona Albinaru
Ajutor pentru fermieri
Ajutor pentru fermieri
31 octombrie este ultima zi până la care pot fi depuse cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul III/2012.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2012, de 1,2686 lei / litru de motorină.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 126/2010, cu modificările şi completările ulterioare.

Depuse

„La Centrul Judeţean APIA Bihor, pentru anul 2012, s-au încheiat 465 de acorduri de acorduri de principiu pentru un volum de 1.394.331 litri de motorină în sumă de 1.768.848 lei aferent sectorului mvegetal şi 29.074 litri în sumă de 36.883 lei aferent sectorului zootehnic. Pentru trimestrul trei al anului au depus cereri de rambursare 108 solicitanţi pentru 1.994.940 litri în sumă de 1.331.389 lei aferent sectorului vegetal şi 20.405 litri în sumă de 25.886 lei aferent sectorului zootehnic”, a precizat Traian Abrudan, directorul APIA Bihor.

Cererea trimestrială de rambursare a ajutorului de stat nu poate depăşi 40% din cantitatea totală stabilită conform acordului prealabil de finanţare prin rambursare.

Beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizată în agricultură riscă amenzi de până la 20.000 de lei, dar şi pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de trei ani, dacă în urma controalelor se dovedeşte că au beneficiat de un ajutor necuvenit.

Vânzarea motorinei pentru care s-a acordat ajutor de stat sau utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.

Ajutor necuvenit reprezintă orice sumă care, în urma verificărilor efectuate de către APIA sau de către alte instiţutii abilitate, se constată că a fost acordată beneficiarilor care nu au respectat prevederile legale.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !