Ultimul clopoţel, la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul

De Dan Birta
1Comentariu
Ultimul clopoţel, la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul
La Colegiul tehnic Mihai Viteazul ultimul sunet de clopoţel a sunat atât la propriu cât şi la figurat.

Elevii claselor a XII – a de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea au spus adio dragilor lor profesori. Vineri, 30 mai, ultimul sunet de clopoţel a sunat atât la propriu cât şi la figurat pentru câteva sute de absolvenţi. La ora 9:00, diriginţii şi-au adunat clasele pentru ultima oră de dirigenţie, la care au putut participa şi părinţii. Fiecare elev a avut ocazia să spună ceea ce nu a spus în patru ani. Unii au fost mai buni oratori, alţii, mai emotivi. Cert este că majoritatea regretă terminarea şcolii. „Dragii mei, am ajuns la finalul celor patru ani de liceu. Au trecut patru ani grei în care am fost împreună, personalităţi puternice şi la anumite interacţii au ieşit scântei…multe scântei, dar au trecut. Cu multe ore de laborator, cu multe ore de mate, module…. Unii, cei mai puternici, au reuşit să ajungă aici la final mulţumită ambiţiei şi dorinţei. Alţii, s-au lăsat purtaţi de val…alţii, au prins câte un val norocos…dar, în cele din urmă, s-a sfârşit. Sper că veţi păstra amintiri plăcute. Sper că aţi rămas cu câte ceva din ce am încercat eu, şi colegii mei, să vă învăţăm. Vă doresc mult succes în cele ce urmează. Vă doresc mult succes în cele ce urmează. Multă baftă la Bacalaureat! Să aveţi parte de fericire, sănătate şi împliniri!”, le-a urat diriginta Aurelia Nagy, elevilor ei din clasa a XII – a E. Urare care a apărut şi în revista liceului în numărul dedicat absolvenţilor.

După ora de dirigenţie, pe sunetele imnului „Gaudeamus”, elevii, doi câte doi s-au îndreptat spre careul festiv. Melodia „Ani de liceu” i-a trezit pe liceeni la realitate şi le-a adus aminte că mai urmează un Bacalaureat şi o eventuală admitere la facultate. „Timp de patru ani aţi avut două familii: familia de aici şi familia de acasă. De acum aveţi o singură familie: familia voastră. Aveţi grijă de ea, pentru că ea vă este aproape la bine şi la rău”, le-a spus directorul Ruben Filimon tinerilor absolvenţi.

A urmat decernarea premiilor, ultimele poze şi … ultimul sunet de clopoţel adevărat. Mânuit chiar de directorul Ruben Filimo. Multă baftă la Bac!

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor