Un bust pentru dr Pop Mircea

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Un bust pentru dr Pop Mircea
A știut să rămână om în vremuri foarte grele și că nu a făcut diferență între pacienții români și maghiari. Este vorba despre despre doctoral Pop Mircea, cel care datorită staturii sale umane şi profesionale are azi numele înscris pe frontispiciu spitalului din Marghita.

Iar începând de vineri are şi un bust, opera artistului Deak Arpad, la iniţiativa şi cu sprijinul financiar al fostului ministru al Sănătăţii, senatorul Cseke Atilla. Primarul Pocsay Zoltan, dr. Ritli Ladislau, director medical al Spitalului „Dr. Gavril Curteanu” , diabetologul Aurel Babeș şi nu în ultimul rând chirurgul Mircea Pop de la Spitalul Județean, fiul celui comemorat au participat la festivitatea de inaugurare a bustului. “Dr.Pop Mircea a fost înainte de toate un om deosebit şi ne-a lăsat nouă, urmaşilor, moştenire un model de om. A fost omul care ajuta pe toată lumea indiferent de etnia, pregătirea profesională sau statutul social al celui care i se adresa. Omul care, spre deosebire de mulţi alţii, s-a folosit de poziţia sa în vremuri grele, numai pentru a ajuta pe alţii şi de a lăsa o moştenire importantă comunităţii. Nu există obiectiv mai important pentru un conducător decât aceea de a lăsa ceva în urma sa, iar Pop Mircea a indeplinit acest ţel cu vârf şi îndesat. Iar comunitatea din care a făcut parte – Marghita – îşi indeplineste azi obligaţia de a-şi respecta valorile şi personalitaţile deosebite, asa cum a fost medicul şi mai ales OMUL Pop Mircea”, a spus senatorul Cseke Atilla.

Dr. Pop Mircea a trăit între anii 1927 și 1990. Ministerul Sănătății a decis în anul 1995 să denumească Spitalul Orășenesc din Marghita cu numele fondatorlui și fostului director al unității. Ridicarea bustului în memoria doctorului Pop Mircea nu este singurul gest prin care Cseke Atilla îşi pune amprenta asupra unităţii spitaliceşti din localitatea natală. În calitate de ministru al Sănătăţii el a schimbat din temelii faţa spitalului, a modernizat-o şi a extins-o, şi a dotat unitatea spitalicească cu aparatură la standarde europene.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !