Un Crăciun mai frumos pentru bolnavi

De Alexandr Guiaș
5Comentarii
Un Crăciun mai frumos pentru bolnavi
Șase vârstnici bolnavi, îngrijiţi în cadrul programului de îngrijire la domiciliu (CID) al Asociației Caritas Catolica Oradea, au beneficiat de donaţii strânse cu ocazia târgului caritabil de advent, organizat de episcopia romano-catolică.

La împărţirea donaţiilor, au participat reprezentanţii tuturor grupurilor ai căror membrii au pregătit o mulţime de produse artizanale originale şi ingenioase, spre a le vinde la târg, în beneficiul programului de îngrijire la domiciliu. Sumele intrate au fost suficiente ca şase vârstnici îngrijiţi, să beneficieze de un ajutor de 1.200 de lei pe persoană, bani bine-veniţi în pragul sărbătorilor.

Au fost alese persoane suferinde de boli cumulate, cu domiciliul în Oradea, Valea lui Mihai, Salonta şi Oşorhei, cu un venit mediu lunar care nu depăşeşte 400 de lei, dar şi câţiva bolnavi nevoiaşi, fără niciun venit. Persoanele implicate în împărţirea donaţiilor s-au confruntat cu situaţii de viaţă greu de imaginat pentru omul de rând – iar ajutoarele băneşti au însemnat pentru unii o rază de speranţă care a depăşit cu mult simpla noţiune de ajutor material.
8un craciun mai fericit

În mai multe locuri, plicurile purtând antetul episcopal şi înmânate împreună cu o îmbrăţişare şi urări de bine de reprezentanţii asociaţiei Viaţă cu Autism, Grupul de Tineret Várlak, Grupul Familiştilor şi ai Cantinei episcopale, au fost primite cu hohote de plâns şi de râs, concomitente. La împărţirea donaţiilor, a participat episcopul László Böcskei, secretarul episcopal Zsolt Vakon, părintele József Rajna (preşedintele Caritas Catolica) şi József Egeli (vicepreşedinte Caritas Catolica), precum şi colaboratorii Centrului de Îngrijire la Domiciliu, care în cele 7 centre judeţene, zilnic îngrijesc cu dăruire şi abnegaţie, 250 de bolnavi.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor