Un deputat PNL acuză concursurile IŞJ

De Călin Corpaş
Florica Cherecheş
Florica Cherecheş
Florica Cherecheş incriminează procedura aleasă pentru concursurile ce se vor desfăşura pentru ocuparea prin concurs a posturilor de inspector şcolar general sau adjunct în toată ţara.

Cherecheş nu înţelege graba cu care se vor organiza concursurile din 11 – 20 martie 2015, „după ce 9 ani nu s-a organizat niciun concurs”.

Bibliografie de partid!?

Deputatul constată că la bibliografia pentru acest concurs este menţionat Programul de guvernare 2009 – 2012, „ceea ce reprezintă nu doar o aberație, dar demonstrează faptul că hotărârea de organizare a concursului a fost luată subit, fără prea multă gândire și că actualul Guvern nu are nicio strategie în domeniul învăţământului”. „În aceste condiții, și precum şi din cauza faptului că bibliografia indicată nu menționează Regulamentul de organizare și funcționare a instituțiilor de învățământ preuniversitar, actualizat în 2015, un candidat nu are cum să întocmească o ofertă de management educaţional şi administrativ bazată pe o strategie generală de dezvoltare a învățământului și corelată la situația actuală. De asemenea, candidaților din afara instituției le este îngrădit accesul la informații prin faptul că pe site-urile inspectoratelor școlare județene, nu se găsesc informații despre strategiile locale și regionale în domeniul educației”, apreciază parlamentara PNL, care indică, astfel, că aceste concursuri sunt cu dedicaţie pentru şefii IŞJ din ţară, numiţi de actualul Guvern.

Timp insuficient

De altfel, nici timpul acordat pentru cei ce vor să se prezinte la concurs nu este suficient, susţine Florica Cherecheş, arătând că abia pe 9 februarie s-a publicat pe site-ul ministerului faptul că între 18 şi 23 februarie 2015 se pot face înscrierile pentru concurs. „Avem 4 zile lucrătoare pentru înscrierea candidaturilor pentru posturile din întreaga ţară, şi maxim 10 zile lucrătoare pentru pregătirea întregului dosar, care necesită o mulţime de documente şi redactarea unei oferte manageriale, timp insuficient, dacă eşti o persoană de bună credinţă care abia în data de 9 februarie 2015 ai aflat de concurs şi nici nu ai acces la informaţii interne cu privire la date statistice, strategii şi alte planuri de dezvoltare”, constată Cherecheş, care afirmă că, „dacă ar fi fost de bună credință, ministerul ar fi trebuit să publice un calendar al acestor concursuri, aprobat prin O.M., până la începutul anului școlar 2014/15 ceea ce ar fi asigurat condiții optime pentru pregătirea și desfășurarea concursurilor”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !