Un jandarm dorește revitalizarea boxului salontan

De Alexandra Lăzureanu
Un jandarm dorește revitalizarea boxului salontan
În numai un an, Clubul Sportiv Basti Box, condus de Sebastian Silaghi, organizează a doua gală de box.

După „Scrimă cu pumnii”, vine rândul galei sugestiv denumite „Revenirea Boxului Salontan”. Timp de mai bine de 70 de ani, Salonta a găzduit constant numeroase gale de box, dar a urmat și o perioadă în care nu s-au mai organizat, ba mai mult și boxul salontan se afla sub semnul incertitudinii. Conform zicalei românești ”așchia nu sare departe de trunchi”, jandarmul Sebastian Silaghi, fiul multiplului campion național de box Teodor Silaghi și un protejat, poate, al spiritului regretatului campion Talpoș Nicolae, a înființat în luna februarie 2013, CS Basti Box, cu speranța descoperirii viitorilor campioni. Rezultatele nu au întârziat să apară prin participările la Gala Internațională de box ”CENTURA TRANSILVANIA 2013” în octombrie 2013 câștigând trei locuri I și două locuri II şi în cadrul manifestărilor tradiționalei competiții pugilistice „Gongul Orădean”, organizate tot în octombrie a acestui an, 6 pugiliști salontani obținând locurile I şi II.

Gală şi proiect

De această dată, Basti Box, anunţă că sâmbătă, 26.10.2013, se va desfășura Gala de Box „Revenirea Boxului Salontan” 2013, la Casa de Cultură „Zilahy Lajos” din municipiu, începând cu ora 17:00. La această competiție vor participa numeroase echipe din ţară şi din străinătate.

Totodată va fi implementat proiectul “orFANI ai BOXULUI”. Este un proiect ambițios al Federației Romane de Box, realizat cu sprijinul si fondurile MTS în cadrul programului Pierre de Coubertine de atragere a tinerilor către sport. În cadrul acestui proiect au fost selectate șapte centre din țară – Salonta, Iași, Brăila, Hunedoara, Călărași, Zalău, Sibiu, unde timp de patru săptămâni câte zece copii din orfelinate, centre de plasament și zone defavorizate vor deprinde tainele “nobilei arte”, beneficiind de condiții de pregătire similare sportivilor de performanță. După primele două săptămâni, cinci dintre cei zece copii selectați inițial vor continua proiectul si vor fi inițiați în tainele boxului, urmând ca aceștia să beneficieze în perioada 4-9 noiembrie de un cantonament, la Sibiu, similar pregătirilor centralizate de la loturile naționale. Clubul Sportiv Basti Box Salonta s-a implicat în acest proiect dedicat copiilor, preluând un centru al acestui program, Basti Box Salonta a inclus în program 10 copii orfani și cu o situație materială precară, care își doresc să deslușească tainele „nobilei arte” în următoarele patru săptămâni”. Acest proiect este o continuare a proiectului „O mănuşă de Ajutor”, în care, din cei 25 de copii, din cinci centre, care au participat la etapa finală a proiectului, după pregătirea centralizată de la Constanța, 12 copii urmând sa fie legitimați, iar trei au fost anunțați pe tabloul Campionatului National de Cadeți.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !