Un milion de euro pentru 40 de tinere idei de afaceri

De Cristian Horgoș
Campania de informare de la Oradea a atras studenţii şi profesorii lor
Campania de informare de la Oradea a atras studenţii şi profesorii lor
Tinerii din vestul ţării pot concura prin idei de afaceri dintre care 40 vor fi premiate cu un milion de euro.

Tinerii şi îndeosebi studenţii din vestul ţării se pot înscrie în proiectul «SUCCES» la capătul căruia cele mai bune 40 de idei de afaceri vor primi câte un ajutor de minimis de maxim 25.000 de euro. Detalii se găsesc pe site-ul www.succes.bethany.ro dar au fost oferite şi ieri, la Oradea, în cadrul uneia din campaniile de informare care se derulează în universităţile din vestul ţării. Astfel, Fundaţia Serviciilor Sociale «Bethany» Timişoara în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara şi Fundaţia Agora din Oradea implementează proiectul strategic POSDRU „ACCES – Antreprenoriat – Curaj, Cunoaştere, Efort, Succes”. Proiectul încadrat pe domeniul major de intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale” la o valoare de 6,71 milioane de lei este cofinanţat cu 94% din Fondul Social European, cu 6% din Bugetul Naţional şi cu 2% de Fundaţia «Bethany».

Obiectivul general este dezvoltarea unui program de formare în domeniul antreprenoriatului pentru 400 de persoane cu vârsta peste 18 ani din Regiunile de Vest şi Nord-Vest, care doresc să iniţieze o activitate independentă (din care minim 50% femei şi minim 50% persoane cu vârsta între 18-25 ani înmatriculate în învăţământul superior) şi susţinerea a minim 40 de iniţiative antreprenoriale ale acestora.

„Dorim să creştem 40 de afaceri, cele mai bune din regiunile Vest şi Nord-Vest ale ţării”, a punctat Codruţa Darida, manager de proiect din partea Bethany.

Comisie de concurs neutră

„Comisia de concurs va fi externă, nu vor exista prietenii ci doar respect la selecţia ideilor de afaceri care vor fi finanţate. Cred că proiectul va avea un succes real fiindcă e altfel decât alte proiecte POSDRU prin faptul că oferă tinerilor, îndeosebi studenţilor, şansa de a accesa efectiv o finanţare europeană. Trebuie să ne implicăm fiindă avem nevoie de iniţiatori de afaceri. Noi punem în slujba proiectului şi Centrul de Afaceri pe care l-am dezvoltat printr-un alt proiect european pentru a forma specialişti în demararea unor activităţi independente”, a completat Gabriela Bologa, decan al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii gazdă «Agora».

Dealtfel, regulamentul concursului prevede ca din fiecare cele zece judeţe vizate de proiect să se selecteze minim două idei de afaceri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !