Un nou ajutor financiar pentru micii fermieri

De Simona Albinaru
Un nou ajutor financiar pentru micii fermieri
Micii fermieri ale căror exploataţii agricole nu au fost eligibile la APIA pentru a încasa sprijinul cuplat pentru vaca de lapte pot primi un nou ajutor.

Suma de 5.448.041,5 euro este alocată pentru producătorii de lapte ca o subvenție specială. Banii europeni au fost alocați atât crescătorilor de porci, cât și celor de vaci de lapte. Ministerul Agriculturii a decis inițial să îi plătească pe primii, iar acum a venit rândul ca și vacile de lapte să primească bani în plus pe cap de animal.

Acesta este un ajutor excepțional și nu are nicio legătură cu plata Ajutorului Național Tranzitoriu.
Mai mult, fermierii care au încasat Sprijinul Cuplat Zootehnic sunt excluși automat de la plata acestor bani, întrucât pragul minim pentru aceștia este de 10 capete, iar ajutorul excepțional ajunge doar la mici fermieri, cei care dețin maxim 9 capete.

Ministerul Agriculturii a publicat zilele acestea pe site-ul propriu proiectul de lege care face posibilă plata acestui ajutor financiar către fermieri. Banii se acordă producătorilor de lapte, persoane juridice, persoane fizice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016, care se încadrează la activitatea „agricultură la scară mică”.

Pentru a primi acest ajutor, aceştia trebuie să deţină un efectiv de vaci de lapte de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, pe beneficiar, identificate și înregistrate în RNE la data depunerii cererii, în exploatație cu cod ANSVSA. O altă condiţie este să fi livrat/vândut direct minimum 4 tone lapte în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016, să deţină registrul individual al exploataţiei cu cod ANSVSA, completat şi actualizat, şi să producă/livreze/vândă direct lapte, la data depunerii cererii.

Producătorii de lapte care dețin un efectiv de vaci lapte mai mic de 3 capete sau mai mare de 9 capete nu beneficiază de prevederile prezentei hotărâri a Guvernului. Cererile se depun la APIA, însoţite de mai multe documente, până la data de 2 mai 2017.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !