Un orădean, ales preşedintele ANOSR

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Marius Deaconu a preluat cârma ANOSR
Marius Deaconu a preluat cârma ANOSR
Marius Deaconu, masterand al Universităţii din Oradea, a fost ales preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), iar orădeanul Horia Oniţa, fostul preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, a devenit vicepreşedintele organizaţiei naţionale.

Alegerile s-au desfăşurat la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR).

„La ediţia din acest an a FOSR a fost un număr-record de participanți. Am fost ales în unanimitate, situație care nu s-a mai întâmplat de peste cinci ani”, a dezvăluit Marius Deaconu.

Obiectivele pe care şi le-au propus cei de la cârma ANOSR sunt: continuarea campaniei „Viitorul Implică Studenți”, vizând în special îmbunătățirea situației din căminele studențești, modificarea sistemului de formare a cadrelor didactice, respectiv îmbunătățirea sistemului de asigurare a calității.

Studentul Universităţii din Oradea, Marius Deaconu, a fost ales preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), iar Horia Oniţa, fostul preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, a devenit vicepreşedintele organizaţiei naţionale.

Alegerile s-au desfăşurat la Cluj Napoca, în cadrul celei de-a XII.a ediţii a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR).

600 de reprezentanți ai studenților au discutat, din 9 până în 17 august, în inima Transilvaniei, despre viitorul învățământului superior, despre interesele, problemele şi nevoile studenţilor din România, pentru a identifica soluții pentru dezvoltarea învățământului superior, pentru a dezbate cele mai stringente probleme cu care se confruntă societatea românească, dar și pentru a stabili strategia și obiectivele federației pentru următorul an universitar.

Invitaţi la eveniment au fost: prof. Liviu Marian Pop, Ministrul Educației Naționale, Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și al Dialogului Social, prof. univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu, președinta Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Senatului României, prof. univ. dr. Bogdan Costin Murgescu, președintele Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS), precum și reprezentanți ai Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), Consiliul Tineretului din România (CTR), Consiliului Național al Elevilor din România (CNE), Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Perspective

În cadrul acestui eveniment, Vlad D. Cherecheș, fostul președinte al ANOSR, alături de Marius Ștefan Deaconu și Larisa Mirela Dumitroaea, foşti vicepreședinți educaționali ANOSR, au prezentat perspectiva studenților asupra stării învățământului superior din România.

Pe parcursul FOSR 2017, participanții au luat parte la sesiuni de formare în domeniul reprezentării studențești, sesiuni de formare tematice, ateliere de lucru pe domenii de studii, precum și diverse dezbateri, dezvoltându-și abilitățile necesare pentru a fi buni reprezentanți ai studenților și discutând despre problemele cu care se confruntă studenții și modalitățile prin care acestea ar putea fi soluționate.

De asemenea, au avut loc o serie de dezbateri pe teme foarte importante pentru societatea românească, precum „Orașe pentru TINERI”, „Mișcarea studențească și drepturile fundamentale ale omului”, „Rolul societății civile în promovarea și apărarea valorilor democratice” și „În apărarea democrației, statului de drept și a mediului: cum ne putem implica civic?”, studenții discutând cu reprezentanți ai Federației Tinerilor din Cluj-Napoca, Asociației ACCEPT România, Asociației GoFree, Societății Academice din România (SAR), Platformei De-Clic.ro, Let’s Do It, Romania! sau Centrului pentru Studiul Democrației.

Forumul Organizațiilor Studențești din România s-a încheiat cu sesiunea formală a Adunării Generale ANOSR, în cadrul căreia a fost ales un nou Birou de Conducere al federației, pentru mandatul 2017-2018, și au fost stabilite strategia și obiectivele federației pentru următorul an universitar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !