Un oradean la Top Chef

Reactualizat la:
10Comentarii
Un oradean la Top Chef
Este cel mai scump show culinar din România. Organizatorii susţin că până acum, la filmări s-au folosit 2 tone de carne şi 3 tone de legume.

Pe parcursul a 12 ediţii de câte 90 de minute, măiestria a 24 de bucătari profesionişti va fi pusă la grea încercare de către chefii Nicolai Tand, Tudor Constantinescu şi Joseph Hadad. Chef Ionuț Lupu de la Restaurantul Graf din Oradea  este unul dintre concurenți, toți bucătari profesionişti, angajaţi ai unor restaurante cu renume. El luptă pentru un premiu de 50.000 de euro, dar şi pentru un stagiu de pregătire în Franţa. Prima ediţie a show-ului a fost urmărită aseară cu sufletul la gură şi cu pumnii strânşi de către orădenii care au răspuns invitaţiei celor de la Graf de a viziona împreună primul episod din Top Chef – cel mai tăios show culinar din România!

Chef Lupu a reusit sa se remarce inca de la prima editie, el fiind in primii trei clasati in urma primei probe. Aceasta clasare i-a oferit sansa sa fie capitanul unei echipe care urma sa gateasca pentru o unitate a jandarmeriei. Chef Ionut impreuna cu colegii de echipa au pregatit meniul castigator, Orez cu ratatouille de legume, chiftelute de vita si sos de sampanie, iar ca desert Mille feuille cu crema de patiserie si sos de ciocolata cu ghimbir! 

Acestia au avut castig de cauza in fata meniului pregatit de echipa lui Giovanni Piselli: Rissotto cu gorgonzola si cub de vita pane cu fructe uscate, bacon crispy si sifonat de praz iar la desert Trilogie. 

In urma primei editii a concursului au fost eliminati doi concurenti. Robert Carstea a fost primul chef trimis acasa dupa ce acesta nu a rezistat criticilor juriului si a ales sa isi arunce preparatul la gunoi, gest neiertat de jurati. Cel de-al doilea eliminat a fost decis la duelul dintre Marius Marincas si Dan Bogatu, primul dintre ei avand sa paraseasca concursul. 

Originar din Codlea, Ionut Lupu in varsta de 31 de ani este chef la restaurant Graf in Oradea unde a lucrat cu Nicolas Delgato timp de 7 luni, apoi a ramas chef in locul acestuia. Cel mai bine stapaneste cutitul, iar punctele lui forte sunt bucataria frantuzeasca si cea mediteraneana.

Taguri:


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor