Unde aterizează, de fapt, călătorii Ryanair dinspre Oradea?

De Călin Corpaş
44Comentarii
Avion Ryanair Boeing 737 – 800, decolând de pe aeroportul din Bergamo. În fundal, „la citta alta” din Bergamo
Avion Ryanair Boeing 737 – 800, decolând de pe aeroportul din Bergamo. În fundal, „la citta alta” din Bergamo
Aeroportul din Girona este la circa 90 kilometri de Barcelona, iar cel din Bergamo la 60 kilometri de Milano.

Pasagerii curselor low-cost Ryanair Oradea – Barcelona şi Oradea – Milano, ce vor debuta în martie 2017, nu vor ateriza pe aeroporturile principale ale celor două metropole, din cauza costurilor ridicate de operare pe aeroporturile respective. Prin urmare, compania aeriană Ryanair a ales două aeroporturi aflate la o oarecare distanţă de Barcelona şi Milano, la Girona, respectiv Bergamo, pentru a-şi putea susţine biletele oferite la preţuri mici. Ceea ce înseamnă, în acelaşi timp, costuri adiţionale pentru pasageri pe cursele de transfer de la aeroport în oraşul de destinaţie.

Redactorul JB&BIHON a făcut o scurtă analiză a distanţelor în kilometri şi în timp de la Girona şi Bergamo spre Barcelona şi Milano.

Girona pentru Barcelona

Situat la Nord-Est de Barcelona, istoricul oraş catalan Girona (în spaniolă Gerona) are o populaţie de circa 95.500 de locuitori, iar Aeroportul Costa Brava, unde va ateriza cursa Ryanair dinspre Oradea, se află la o distanţă de 87 de kilometri de celebra catedrală Sagrada Familia din Barcelona. Adică o oră de mers cu maşina, respectiv o oră şi 15 minute cu mijloacele de transport public. După cum îi spune şi numele, acest aeroport este ideal pentru turiştii sosiţi pentru litoral, fiind situat la doar 30 de kilometri de ţărmul Mediteranei, până la localitatea Lloret de Mar, aflată chiar pe Costa Brava. De asemenea, aeroportul din Girona se află la 106 kilometri de oraşul francez Perpignan, aflat dincolo de lanţul muntos al Pirienilor.

Girona - panorama Vedere din oraşul istoric Girona ©

Prin comparaţie cu aeroportul din Girona, aeroportul principal al Barcelonei – El Prat – se află la doar 18 kilometri de catedrala barceloneză Sagrada Familia. Aeroportul Costa Brava din Girona este unul dintre hub-urile europene ale companiei Ryanair, cea care are o contribuţie exponenţială la dezvoltarea acestui aeroport.

În schimb, Wizz Air aterizează chiar pe aeroportul barcelonez El Prat din direcţiile Cluj-Napoca şi Timişoara. Debreţinul, în schimb, nu are Barcelona între destinaţiile sale.

Bergamo – mai aproape de Milano

În schimb, aeroportul Orio al Serio din Bergamo este mai aproape de Milano, în comparaţie cu destinaţia catalană. Ales de Ryanair pentru cursa Oradea – Milano, aeroporul bergamez Orio se află la 62,5 kilometri de extraordinarul Dom din Milano. Cu maşina, această distanţă se parcurge într-o oră, iar cu mijloacele de transport în comun durează o oră şi patruzeci de minute, până la Domul din centrul Milanului.

Distanţa până în centrul metropolei lombarde este comparabilă cu cea spre marele aeroport milanez – Malpensa. Cei 51 de kilometri dintre Dom şi Malpensa se fac în aproximativ o oră, cu maşina sau cu transport public.

Aeroportul din Bergamo este la doar 53 de kilometri pe autostradă de Brescia şi la 117 km de Verona, fiind relativ aproape şi de alte două destinaţii turistice: lacul Como (44 km) şi lacul Garda (80 km).

Aflat la Nord-Est de metropola Milano, oraşul Bergamo – Berghem, în dialectul local – are 120.000 de locuitori în oraşul propriu-zis şi circa 483.000 de locuitori în zona sa metropolitană, ce se întrepătrunde cu cea a metropolei Milano.

Şi cursele Wizz Air de la Cluj-Napoca, Timişoara şi Debreţin aterizează pe acelaşi aeroport Orio din Bergamo, pentru relaţia Milano.44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor