Unde se pot angaja bihorenii în Europa?

De Dan Birta
Unde se pot angaja bihorenii în Europa?
Căpşunarii, asistentele şi şoferii de camion au şase mari de angajare în Europa.

Cele mai oferite posturi în Uniunea Europeană sunt în domeniul agriculturii, în domeniul asistenţei medicale şi şoferi pentru camioane. Potrivit site-ului mobilităţii europene, EURES, Spania are nevoie de 800 de muncitori necalificaţi la cules de căpşuni. Se plăteşte 40 euro brut/zi plătibili la două săptămâni. Contribuţiile datorate sunt de 2% din impozitul pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator la 1,6 euro/zi, iar durata contractului este de trei luni, începând cu 15.02.2016.

Şoferi şi asistente

Una dintre meseiile foarte căutate pe piaţa muncii în Uniunea Europeană este cea a şoferilor pentru maşini mari. Din Germania provine o ofertă pentru şase posturi de şoferi. Cunoaşterea limbii germane constituie avantaj, salariul oferit fiind în funcţie de calificarea şi experienţa profesională.

Tot pentru şoferi de camion mai există o ofertă din Polonia. Este vorba de 20 de şoferi cu permis de conducere C şi E. Este necesară cunoaşterea limbii engleze. Salariul oferit este de 1.950 zloţi polonezi brut pe lună (1.385 zloţi net/lună).

Asistenţii medicali şi infirmierii sau îngrijitorii de persoane la domiciliu au foarte mai şanse de angajare în Marea Britanie şi Germania. Din Anglia a fost postată o ofertă pentru angajarea a zece asistenţi medicali. Este necesară cunoaşterea limbii engleze. Se oferă un salariu cuprins între 21.478 şi 27.901 lire/an. Se mai oferă concediu anual plătit de către firmă, asiguare pentru pensii, asigurare de sănătate, cursuri de calificare, oportunităţi în dezvoltarea profesională, facilităţi pentru copii, acces la biblioteci şi centre de învăţare multidisciplinare, o lună cazare gratuită şi şase luni de curs practic în spitale.

Germania iese cu o ofertă pentru 50 de asistenţi medicali generalişti. Cerinţa principală este diploma de studii. Cunoaşterea limbii germane este necesară, dar nu este obligatorie. Salariul oferit este cuprins între 2.200 şi 2.400 euro brut/lună. Se acordă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe şi un bonus de 250 euro/lună pentru plata chiriei. Concediul de odihnă este de 30 de zile. Se primesc bani pentru concediu şi pentru Crăciun. De asemenea, se oferă cursuri de limba germană în sistem propriu (prefinanţate din fondurile companiei), contractele de muncă se încheie în limba maternă.

Altă ofertă de muncă mai consistentă vine din Ungaria, unde este nevoie de 50 de operatori la montarea de panouri electrice pentru televizoare. Este necesară cunoaşterea limbii maghiare, dar nu sunt necesare studii, decât opt clase. Se oferă un salariu brut lunar cuprins între 105.000 şi 145.000 de forinţi. Se oferă diferite bonuri de prezenţă, care pot ajunge la 5.000 de forinţi pe lună plus bonusuri de performanţă.

Informaţii suplimentare despre posturile oferite pot fi obţinute la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !