Universitatea da mana cu Inspectoratul Scolar

De Cristian Horgoș
Au iniţiat colaborarea între cadrele universitare şi liceale
Au iniţiat colaborarea între cadrele universitare şi liceale
ISJ va promova în şcoli oferta educaţională a Universităţii, încurajând astfel absolvenţii de liceu să aleagă Oradea.

Universitatea din Oradea (UO) a semnat vineri un acord de parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor (ISJ) Bihor. Parteneriatul iniţiat de conducerea UO prevede derularea de proiecte comune de promovare a celor două instituţii de învăţământ. Alături de inspectorul general al ISJ – Daniel Negrean, şi de rectorul Constantin Bungău, la întâlnire au participat adjunctul ISJ – Nicolae-Ioan Avram şi inspectorul şcolar Elisaveta Roşu, preşedintele Senatului Universitar – Sorin Curilă, şi prorectorii Simona Trip şi Sorin Şipoş.

Pentru colaborare

La semnarea protocolului, Daniel Negrean a subliniat că „avem un scop comun, de a creşte cetăţeni bine educaţi şi profesionişti, concretizat în întâlniri mai dese în care să găsim direcţii de acţiune comune”.

Conducerea UO îşi doreşte deopotrivă dezvoltarea unei colaborări eficiente, „astfel încât instituţia noastră să fie cât mai prezentă în toate unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţ, care să creeze cadrul necesar desfăşurării de activităţi comune între cadrele didactice preuniversitare şi universitare dar şi între studenţi şi elevi”, a declarat prof. univ. dr. Constantin Bungău. Colaborarea a fost încheiată pe cinci ani şi se bazează pe şase obiective mari. În primă fază se va edita un ghid cu modele de subiecte pentru absolvenţii de facultate care vor să devină dascăli în sistemul preuniversitar. Aceasta fiindcă la examenele de titularizare din ultimii ani destui candidaţi au obţinut note foarte slabe nu neapărat fiindcă nu ar avea capacitate şi dorinţă de a se pregăti, ci pentru că, uneori, nu ştiu de unde şi cum să înveţe.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !