Universitatea Oradea a crescut in ochii ARACIS

Reactualizat la:
Universitatea Oradea a crescut in ochii ARACIS
Rectorul Cornel Antal şi-a atins principalul obiectiv pe care şi l-a propus la începutul mandatului: obţinerea unui calificativ bun din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru Universitatea Oradea.

În urma vizitei de evaluare efectuată în primăvara acestui an, ARACIS a acordat Universităţii din Oradea calificativul „încredere”. Consiliul ARACIS a concluzionat că Universitatea Oradea este o instituţie de învăţământ superior de încredere care asigură în mod corespunzător condiţiile de calitate.

Consiliul ARACIS a felicitat managementul instituţiei, acordând calificativul de încredere deplină echipei manageriale a Universităţii din Oradea. Raportul ARACIS va fi făcut public pe data de 25 iulie pe site-ul acestuia.

Indicatori

„Pentru a elimina orice grad de subiectivism au existat 32 de indicatori de performanţă. Niciunul din aceşti indicatori nu este sub nivel minim, ceea ce ne-ar fi permis, dacă procedural ar fi fost posibil, să obţinem cel mai înalt grad de încredere. 13 din cei 32 de indicatori sunt la nivelul minim. Aceştia se referă la spaţiile de învăţământ, dotarea Universităţii, politici ale admiterii, locurile în cămin. Conform indicatorilor ARACIS am fi putut lua cel mai înalt grad – cel de încredere ridicat. Procedural nu se poate trece la cel mai înalt grad de încredere decât peste un an”, a explicat rectorul Cornel Antal.

Următorul obiectiv al conducerii Universităţii din Oradea este tocmai obţinerea celui mai înalt grad de încredere al ARACIS.

„Singur nu aş fi putut realiza acest obiectiv. A fost o muncă de echipă. Doresc să le mulţumesc colegilor, decanilor şi cadrelor didactice care au luptat pentru acest ţel. Politica noastră este de a asigura transprenţă în toate deciziile pe care le luăm”, a mai punctat Antal.

C.D.

Suspecta, suspendata de Universitatea Oradea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !