Urale şi declaraţii la cald, la sediul ACL Bihor

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Urale şi declaraţii la cald, la sediul ACL Bihor
Difuzarea rezultatelor la sondajele exit-poll a declanşat entuziasm şi urale la sediul PDL din Parcul Traian. La scurt timp, liderii alianţei care l-a susţinut pe Klaus Iohanis în Bihor au susţinut o conferinţă comună de declaraţii de presă. Iată-le:

Cornel Popa: “Vibrăm pentru ce s-a întâmplat pentru România. A fost o campanie extraordinar de corectă dusă de ACL și deosebit de murdară din partea PSD. I-au îngrozit pe pensionari, i-au mințit pe toți cei care primesc ajutoare din bani europeni, au mințit privind familia lui Klaus Iohanis.
Mulțumesc colegilor din ACL Bihor fiindcă au strâns din dinți și, în ciuda presiunilor, și-au văzut de treaba lor pentru a spori zestrea ACL. Mulțumesc celor care, purtând uniforma militară, au ținut să facă ordine. Au fost și câteva excepții. La Roșia, forțele de ordine nu știau dacă cei 20 de pesedişti care au stat călare pe votanţi erau sau nu în incinta secţiei de vot fiindcă legea e neclară în acest sens. Dar deja aceste lucruri par mărunte. Important este că se pune punct minciunii unui candidat care n-a ştiut decât să mintă. Votul popular a spulberat vorbele goale. Klaus Iohanis va dovedi că tot am spus se va adeveri prin faptele lui. Mă bucur pentru două lucruri. Ne-au venit, masiv, în ajutor, tinerii Românieicare când ies fac legea. Şi mă bucur şi mulţumesc diasporei care miraculos a rezistat bătăii de joc a Ministerului Afacerilor Externe, ore în şir, umili, la coadă, pentru a face lege în România. În sfârşit, după 25 de ani, vine şi vremea bună pentru România”.

Gavrilă Ghilea: “Mulţumesc tuturor bihorenilor care au venit la vot. Am convingerea că Iohanis a luat un procent important. A fost o campanie electorală mai urâtă decât pe vremea lui Ion Iliescu. S-au făcut presiuni extraordinar de mari asupra românilor și etnicilor maghiari. Dar nu s-au lăsat intimidați. Românii au arătat că sunt destul de inteligenți pentru a alege alt drum, altă cale, un alt viitor pentru copiii noștri și familiile noastre, pentru noi toți. Sperăm că altfel se va face politică în România. Mulţumesc colegilor pentru munca dusă în condiţii grele, supuşi la ameninţări şi intimidări. Sper că cei care au practicat o astfel de politică le va fi ruşine să stea în faţa dvs. “

Ilie Bolojan: “Mulţumesc orădenilor care au ieşit în număr mult mai mare la vot. Sunt convins că aceste voturi au adus un plus pentru Klaus Iohanis, care e preşedintele orădenilor indifferent ce se va întâmpla în această noapte. Mulţumesc activiştilor din aceste două partide care au dus greul pentru candidatul ACL dar şi celor care nu sunt membri şi simpatizanţi ai nostril, companiilor private care lucrează pentru Oradea, tuturor celor care, în mod firesc, nu puteau vota altfel decât cu Iohanis pentru o ţară normală. Le sunt recunoscător. Dumnezeu să aibă în pază ţara noastră. Acum trebuie să asigurăm colectarea datelor, numărătoarea corectă şi să aşteptăm rezultatele finale. A fost o participare mai mare decât la primul tur. Oamenii care n-au mai ieșit la vot după multe cicluri electorale sigur n-au votat cu pomenile și cu minciuna, ci cu speranța. Au votat pentru candidatul nostru și oameni care nu ne iubesc. A fost și un vot anti-Ponta. Cred că pentru fiecare român care n-a putut vota în străinătate s-au atras trei voturi în ţară contra lui Ponta. Cei care au fost siluiţi în străinătate şi-au sunat rudele şi prietenii din ţară ca să voteze pentru Iohanis. Acum aşteptăm rezultatele oficiale şi, dacă se confirmă, Ponta nu ar mai avea ce rămâne prim-ministru și nici Meleșcanu ministru de Externe”.

Întrebaţi cum vor proceda cu neregulile şi eventualele infracţiuni electorale sesizate în Bihor, preşedinţii PDL respectiv PNL au promis că vor reveni cu un centralizator, într-o conferinţă de presă.

Cornel Popa: “Vom centraliza situaţiile şi le vom urmări în parte. Vom prezenta şi câteva răspunsuri de Guiness Book din partea oficialităţilor. Nu ne bucurăm că la Gheţea persoane oficiale care trebuiau să îngrădească neregulile au tolerat abuzuri foarte mari din partea PSD. În comuna Roşia, la 50 de metri de secţia de votare, s-a inaugurat chiar astăzi un magazin de haine second-hand şi unde se cântăreau nenumărate haine. Urmează să-i rugăm pe cei care au în resort să efectueze controlul activităţii economice. Din câte am înţeles, acest magazin din centrul comunei Roşia aparţine preşedintelui PSD Roşia. Tot la Roşia a fost un adevărat Jihad asupra votanţilor exercitat de un grup PSD la 25 de metri de secţie. În nordul judeţului au fost oprelişti asupra oamenilor pentru a nu ieşi la vot. În jurul orei 15, când eram la Valea lui Mihai, am primit semnale că, la Săcueni, domnul Szabo Odon cerea oamenilor să nu iasă la vot”

Gavrilă Ghilea: “S-au întâmplat multe lucruri ciudate. Vă vom spune într-o altă întâlnire cu presa ce presiuni s-au făcut asupra membrilor. Partidele care n-au mai avut candidat în turul II au fost obligaţi să cedeze la PSD locurile în comisiile secţiilor de votare, inclusiv PMP – ca să vedeţi ce unită e dreapta. Şi-au împânzit secţiile de votare cu oamenii lor. Sunt lucruri mizerabile dar nu pot spune ce-au primit partidele respective în schimb.

La final, liderii ACL Bihor au început să primească, prin SMS, rezultate de la secţii de vot din Oradea şi din judeţ. Potrivit acestora, participarea în Bihor a fost, în turul II, de 62,5% în Bihor şi de 61% în municipiul Oradea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor