Validări cu intermezzo-uri ludice, la Consiliul Judeţean

Traian Borz
Traian Borz
Traian Stanciu (PNL) şi Ioan Traian Borz (PSD) sunt cei mai noi consilieri judeţeni. Stanciu vine în locul lui Dumitru Voloşeniuc, cel care a demisionat din Consiliul Judeţean ca urmare a problemelor de natură penală pe care le are, ocazie cu care un alt Traian, Bulzan, a devenit liderul grupului PNL din CJ Bihor.

Borz vine în locul lui Emilian Pavel, devenit europarlamentar în noiembrie 2014. Se remarcă, aşadar, timpul lung care s-a scurs între plecarea lui Pavel şi investirea noului consilier. Următorul pe lista USL era liberalul Ioan Todoca, însă acesta a preferat funcţia de manager al spitalului din Aleşd, decât calitatea de ales judeţean.

„Să mă prezint?”, a întrebat noul consilier Borz, ridicându-se în picioare după ce şi-a auzit numele. „V-aţi prezentat deja”, l-a lămurit rapid Popa. Iar către consilierul Traian Bogdan, care anunţa demisia lui Voloşeniuc: „Mai tare şi la microfon, pentru eternitate!”.

Momente de confuzie

Depunerea jurământului şi validarea celor doi consilieri judeţeni au ocazionat câteva momente de confuzie. Bunăoară, preşedintele Cornel Popa a crezut că validarea noilor aleşi se va face prin vot secret, când, de fapt, au fost necesare doar voturi la vedere, prin ridicarea mâinii. „Nu s-au realizat buletinele de vot? Nu ştiaţi de ordinea de zi de azi?!”, i-a întrebat Popa pe angajaţii Consiliului pe un ton uşor iritat, înainte de a decreta „pauză de 10 minute”. Imediat, însă, secretarul Judeţului, Carmen Soltănel, i-a comunicat preşedintelui că „se votează deschis”. Aşadar, pauza nu a mai fost necesară. Puţină confuzie s-a creat şi la procedură. Dacă primul consilier, Traian Borz, a jurat prima dată şi abia apoi s-au ridicat mâinile aprobative pentru el, în cazul lui Stanciu Popa a supus la vot mai întâi, după care acesta a jurat şi apoi consilierii iar au fost puşi să voteze formalitatea, dar nimeni nu a mai ridicat mâna. „Daţi-i un pix care scrie”, a cerut Popa, văzând că Stanciu avea probleme să iscălească pe mandat.

„Daţi-i voie dlui Stanciu să se acomodeze cu presa, că deja a fost asaltat de presă”, a intervenit din nou Cornel Popa la finalul ceremoniilor, pe un ton glumeţ.

Dispoziţia preşedintelui CJ pentru intervenţii dintre cele mai diverse a fost observabilă din startul şedinţei. Cornel Popa a remarcat că varianta „Deşteaptă-te, române!”, propusă de către tehnicianul Suto Tibor, nu era una destul de viguroasă. Dimpotrivă. „Începem cu această timidă intonare a Imnului Naţional. Se vede că este operat primul ministru. Sper ca operaţia să fie până la capăt”, şi-a transmis Cornel Popa speranţele către toţi cei prezenţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !