Validatoarele, magnet pentru hoţi

De Otilia Șandor
10Comentarii
Validatoarele, magnet pentru hoţi
Validatoarele de pe mijloacele de transport atrag hoţii mai mult.

Mai mulţi cetăţeni ne-au sesizat că sunt nemulţumiţi de modul în care trebuie să îşi plătească drumul cu mijloacele de transport. Mai exact de modul în care trebuie să valideze plata drumului, prin validarea cardurilor.

Nemulţumirile au crescut mai mult în sezonul rece, când oamenii sunt îmbrăcaţi gros şi fac mai greu mişcările necesare pentru a-şi scoate cardul şi a-l valida şi pentru a-şi aşeza portmoneul la loc.

Scot şi alte lucruri

Oamenii spun că în majoritate îşi ţin cardurile în portmonee, pe care le păstrează în genţi ori buzunare şi de multe ori împreună cu portmoneul scot şi alte lucruri care riscă să cadă şi să nu le observe.

„Cu biletele era mai simplu: luam un bilet, îl compostam, îl ţineam în buzunar şi nu mai eram nevoit să umblu la portmoneu. După două călătorii aruncam biletul. Acum, ori de câte ori circul cu tramvaiul trebuie să scot cardul, să îl validez şi să îl pun înapoi. În înghesuială, risc să nu pun la loc portmoneul şi să cadă fără să văd”, spune un bărbat, care circulă la servici doar cu tramvaiul.

„Vai de mine, de multe ori vin de la piaţă, am două – trei plase în mâini plus geanta. Ca să scot cardul, trebuie să las plasele jos, sa iau portmoneul din geantă, să validez cardul, să îl pun înapoi şi să îmi iau plasele iar în mâini. De grabă şi îmbulzeală, era o dată să uit o pungă cu cartofi în tramvai. A văzut un alt călător şi mi-a dat-o. Altfel,…”.

Paza bună…

Mişcările de scoatere a portmoneelor pentru validarea cardurilor sunt mană cerească pentru hoţi, spune un pensionar. „Păi vă daţi seama că mai ales acum, iarna, omul se mişcă mai greu, iar hoţii au tot timpul să studieze unde îşi pune omul portmoneul (că acolo ţine oricine cardul pentru tramvai şi autobuz), ce fel de buzunar are ori geantă, cum se închide geaca, paltonul ori poşeta. Adică trebuie să fim atenţi şi să nu ne fure careva. Doamne fereşte!…”.

Poliţiştii spun că furturile din tramvaie nu sunt mai multe fie pentru că într-adevăr nu s-au comis mai multe sau pentru că oamenii nu depun reclamaţii.

Totuşi, poliţiştii roagă cetăţenii care circulă cu mijloacele de transport, la fel ca şi cetăţenii care circulă prin zone aglomerate să fie cu ochii în patru atât la bagajele lor, cât şi la portmonee şi să se depărteze dacă observă persoane dubioase în jurul lor.

 

Taguri: , , ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor