Valul Bitcoin se apropie de Romania. Urca-te pe el!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Valul Bitcoin se apropie de Romania. Urca-te pe el!
După audierea de luni din Congresul american, Bitcoin (BTC) prinde noi aripi. Moneda digitală globală prinde tot mai mare putere. Sunt tot mai încredinţat că moneda viitorului este deja aici şi nu are de gând să plece nicăieri.

O lume cu prefaceri profunde: la nivel social, economic, spiritual şi, inevitabil, monetar. Cum va arăta lumea de mâine, este greu de spus. Putem doar face presupuneri, putem intui şi spera. În mai bine! Cu un control mai puţin obsesiv al celor din G8 şi Bilderberg, deşi, poate, această speranţă este una doar utopică. Însă trezirea conştiinţei umane ar putea transforma radical lumea în care trăim. Un “ocean” de oameni treji, ieşiţi din starea de amorţeală, de inconştienţă, ar putea transforma Pământul într-un nou Eden.

Rolul Bitcoin în noua lume?

Poate fi orice: Bitcoin poate fi un instrument al eliberării, însă la fel de bine poate fi transformat într-un alt instrument de control. Cert este că vom auzi tot mai mult despre Bitcoin. Iar aceia dintre noi care vom alege să pariem pe Bitcoin de timpuriu, am putea avea motive de bucurie, mâine. Pentru că viitorul se construieşte azi!

Dincolo de investirea în Bitcoin ca şi metodă de economisire şi sporire a unor economii, practicat la scară globală, gradul de acceptare al Bitcoin ca instrument de plată este tot mai mare. Şi se apropie tot mai mult de România. O ştire citită în această dimineaţă: o universitate din Cipru acceptă deja plăţi în Bitcoin. Universitarii din Nicosia cred în Bitcoin, iar directorul economic al universităţii – Christos Vlachos (ce nume mistic cu valenţe româneşti, nu-i aşa?) – vorbeşte despre Bitcoin ca despre “aurul viitorului”.

Alte nume mari care acceptă BTC: WordPress, Reddit sau Baidu (cel mai mare motor de căutare din China).

În SUA, în oraşe precum San Francisco poţi trăi plătind cu Bitcoin. În Europa, vârf de lance este Berlin, unde, într-o zonă a oraşului (Kreuzberg) explodează fenomenul Bitcoin, în magazine, baruri şi restaurante, aşa cum e reflectat şi de The Guardian: The Berlin Street where you can shop with virtual money.

Mai multe pe calincorpas.ro

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor