Vanatoarea de la Balc nu se supune Legii Vanatorii

Vanatoarea de la Balc nu se supune Legii Vanatorii
Cuvintele grele, ştampilele puse asupra vânătorii de la Balc de către fundaţiile care protejează animalele nu au fundament legal.

Conform Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Bihor, acuzele pot face referire doar la aspecte ce ţin de moralitate. Din punctul de vedere al Inspectoratului, vânătoarea de la Balc nu se supune Legii vânătorii care prevede că vânătorii au dreptul doar la o anumită cotă de recoltare.

„La Balc, mistreţii sunt crescuţi într-o fermă, într-o crescătorie, care a fost organizată tocmai în acest scop. Atunci când Ion Ţiriac a cumpărat acest domeniu, l-a populat cu mistreţi aduşi din Austria, Ungaria tocmai pentru a se înmulţi. O scroafă poate făta şi 2-3 rânduri de purcei pe an. Asfel că se poate ajunge ca pe domeniu să fie şi 500-600 de mistreţi. Domnul Ţiriac poate decide câţi mistreţi pot fi împuşcaţi la vânătoarea pe care o organizează. Într-un fel, şi din punct de vedere legal situaţia de acolo se aseamănă cu cea din industria cărnii, unde animalele sunt crescute pentru ca în cele din urmă să fie consumate”, spune Dacian Iova, şeful ITRSV Bihor. Şi localnicii din zona Balc văd din altă perspectivă decât cei care se declară iubitori de animale, vânătoarea de la Balc. În special administratorii stabilimentelor pentru persoanele de vârsta a treia şi cei ai caselor pentru copii consideră că tonele de carne de mistreţ care ajung aici sunt o hrană sănătoasă pentru locatarii acestora.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !