Vandana accepta sa iasa din Strandul Municipal

Vandana accepta sa iasa din Strandul Municipal
Municipalitatea va răscumpăra cu 37.200 euro terasa-restaurant Vandana din Stranul Municipal.

SC Vandana e prima din cele cinci firme deţinătoare de spaţii de comerţ alimentar în Ştrandul Municipal, care şi-a negociat cu municipalitatea răscumpărarea amplasamentului în schimbul a 30.000 euro + TVA. Spaţiul administrat de firma Vandana cuprinde o construcţie de 127,4 mp şi o terasă în suprafaţă de 281,9 mp.

Reamintim că pe 9 iunie, Consiliul Local Oradea a decis răscumpărarea a opt imobile din Strandul Municipal de la firmele Cordless, Dareka, Vandana, Murray Impres şi Racosim. Agenţii comerciali şi-au concesionat pe zece ani spaţiile respective, începând din 2003, prin licitaţie. Dar Primăria vrea să rezilieze contractele pentru a putea amenaja viitorul Aqua Park cu finanţare europeană.

Pentru Aqua Park

Astfel, Direcţia de Dezvoltare Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din Primărie a cerut municipalităţii degrevarea de sarcini a terenurilor concesionate, în vederea implementării viitorului complext wellness termal „Nymphaea”, pentru care Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest a avizat cererea de finanţare, în valoare de 15 milioane de euro.

Conform proiectului votat de Consiliul Local pe 9 iunie, răscumpărarea parcelelor în vederea demolării construcţiilor se va face în urma negocierii unei „juste şi prealabile despăgubiri” între Primărie şi firme. Comisia de negociere, condusă de viceprimarul Biro Rozalia, îi cuprinde pe consilierii locali Pasztor Sandor şi Dan Octavian, precum şi angajaţi ai municipalităţii. În cazul firmelor care refuză tranzacţia, Primăria va iniţia exproprieri.

Răscumpărarea spaţiului alimentar administrat de SC Vandana va fi supusă aprobării Consiliului Local Oradea în şedinţa din 28 iunie.

C.H.

Nymphea va concura Aquaticum Debretin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !