Vernisaj fotografic la Debrecen

De Camelia Busu
Ramona Novicov şi Szűcs László
Ramona Novicov şi Szűcs László - © FOTO: Szilagyi Lorand
Expoziţia fotoreporterilor bihoreni a ajuns la Debrecen. Organizată de Centrul „Kölcsey” din Debrecen și Asociația Internațională ”Euro Foto Art”, expoziţia a fost vernisată vineri, 12 iulie, la ora locală 18:00, în prezența unui public numeros.

Au fost prezenţi şi doi fotoreporteri din cele două județe vecine: Szilagyi Lorand de la săptămânalul „Bihoreanul” și Kovács Péter de la cotidianul „Hajdú-Bihari Napló”.
Amfitrionul evenimentului a fost managerul cultural al Centrului Kölcsey din Debrecen, Tóth András, care a salutat inițiativa vernisării acestei expoziții în orașul înfrățit cu Oradea.

Expoziția a fost prezentată în limba maghiară de către Szűcs László, redactorul șef al revistei de cultură „Várad”, și în limba română de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. În încheiere, artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociația Internațională „Euro Foto Art”, a prezentat contextul în care a fost organizat expoziția internațională a fotoreporterilor bihoreni.

La cea de a III-a ediție concursului organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor s-au înscris 11 fotoreporteri de la mass media online și tipărită din cele două județe vecine, cu colecții de 10 imagini fotografiate anul trecut în județele Bihor și Hajdú-Bihar.

Fotografiile expuse au fost selecționate de un juriu format din criticul de artă dr. Ramona Novicov, artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art” și Dinicu Braghină președintele de onoare a Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor în urma punctajelor acordate lucrărilor codificate în cadrul jurizării.

Pe simezele Centrul ”Kölcsey” din Debrecen au fost expuse o selecție de 50 de fotografii acceptate și premiate în cadrul concursului. Momentele muzicale au fost oferite de artistul Thurzó Sándor József. Expoziția va rămâne deschisă până în 6 august. Intrarea este gratuită.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !