Vin simulările la evaluarea naţională și la „bac”

De Alexandru Guiaș
Vin simulările la evaluarea naţională și la „bac”
Ministerul Educaţiei a hotărât că simularea evaluării naţionale va avea loc în perioada 22-24 februarie, iar cea pentru bacalaureat între 7-10 martie.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a se va face în două probe scrise, iar la cei cu limba maternă în trei probe.

În 22 februarie va fi proba de limba şi literatura română, în 23 februarie la matematică şi în 24 februarie la limba şi literatura maternă.

În 4 martie vor fi afişate rezultatele. În ce privește liceenii din calasele a XI-a și a XII-a, aceștia vor avea simulare la examenul de bacalaureat între 7 și 10 martie.

Vor fi probe scrise, în care elevii de a XI-a vor avea două probe, iar cei din a XII-a trei probe, iar la școlile cu predare în limba maternă se mai adaugă câte o probă la limba maternă.

În 7 martie se va desfășura proba la limba română, în 8 martie la limba maternă, în 9 martie matematică sau istorie (în funcție de profil), iar în 10 martie elevii de clasa a XII-a vor avea o probă la alegere în funcție de profil și specializări: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Rezultatele vor fi afișate abia după o săptămână, în 18 martie. Acestea vor fi analizate de fiecare unitate de învăţământ. Vor fi discuții individuate cu liceenii care au participat la simulare, vor avea loc dezbateri în cadrul clasei la şedinţele cu părinţii şi în consiliul profesoral.

Toate acestea se vor face în ideea căutării de soluții pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare a elevilor, acolo unde e nevoie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !