S-au aprins luminițele! Oradea intră în feeria sărbătorilor de iarnă

De C.De.
Reactualizat la:
8Comentarii
S-au aprins luminițele! Oradea intră în feeria sărbătorilor de iarnă
Primăria Oradea a împodobit orașul cu aproape 14 km de instalații luminoase.

Pornirea oficială a iluminatului de sărbători a avut loc vineri, de la ora 18, în Parcul 1 Decembrie, în zona de lângă Statuia Ostașului Român. În această zonă Primăria a amplasat și un brad albastru (specia Picea pngens glauca) de 6 m. Astfel, vineri vor fi pornite instalațiile din Parcul 1 Decembrie, de pe clădirea Primăriei Oradea, strada Republicii – pietonal și Piața Ferdinand. După 1 Decembrie vor fi pornite liminițele și din celelalte locații (toate intrările și ieșirile din oraș, pe arterele principale de circulație, în parcuri, pe poduri, zona Magazinului Crișul, zona Gării, str. Cazaban, Calea Aradului, B-dul Ștefan cel Mare, B-dul Dacia, Dimitrie Cantemir, Calea Nufărului, B-dul Decebal, Podul Decebal, Podul Carol I, str. Matei Corvin, Parcul Traian).

„Oradea a fost împodobită cu 13,5 km de plase luminoase, ghirlande, medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, dar și tuneluri şi fântâni de lumini” se precizează în comunicatul emis de Primăria Oradea.

Față de anii trecuți, în acest an nu vor mai fi pornite instalațiile luminoase în zonele în care se desfășoară lucrări de reabilitare – zone precum Piața Unirii, strada Independenței, Podul Ladislau.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA gratuit, conform contractului de concesiune. Toate instalațiile luminoase sunt alcătuite din leduri, pentru a asigura un consum redus de energie (cca.50 kw), valoarea energiei electrice consumate fiind de aproximativ 15.000 lei.

Târg de Crăciun în Cetatea Oradea

Primăria Oradea va organiza în acest an, în premieră, un Târg de Crăciun în incinta Cetății Oradea. Cu această ocazie Ceatatea Oradea va fi și ea împodobită specific sărbătorilor de iarnă. Ornamente gen arcadă vor împodobi podul de lemn de la intrarea în Cetatea Oradea, iar ghirlandele luminoase vor putea fi admirate la streașina clădirilor din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun.

Târgul de Crăciun se va desfășura în perioada 4 – 31 decembrie.

Ieslea cu scena nașterii Mântuitorului, amplasată până anul trecut în fața Primăriei Oradea, va putea fi admirată din acest an în Cetatea Oradea.

Iluminatul de sărbători va putea fi admirat în intervalul 27 noiembrie 2015 – 7 ianuarie 2016.

Vezi cum a fost Oradea împodobită în 2014.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor