Virgil Bercea face apel la solidaritate

PSS Virgil Bercea
PSS Virgil Bercea
Episcopul greco-catolic de Oradea îi îndeamnă pe enoriaşii săi să ajute victimele zăpezii din acest an.

Ultimele săptămâni au fost deosebit de grele pentru zeci de mii de semeni de-ai noştri, rămaşi prizonieri în propriile locuinţe. Sute de localităţi din ţară au fost izolate, familii întregi rămânând blocate în case sub zăpadă. Toate persoanele prizoniere în locuinţe au trăit în aceste zile momente dramatice, resursele de apă şi hrană fiindu-le grav afectate. Zeci de oameni au murit până acum în toată ţara, însă situaţia ar putea deveni mult mai dramatică, mii de oameni fiind în pericol iminent în momentul în care munţii de zăpadă vor începe să se topească. Sunt cuvintele episcopului greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, care îi îndeamnă pe orădeni să fie solidari cu conaţionalii noştri.

Campanie

„Vă cer să nu rămâneţi indiferenţi la dramele fraţilor noştri, să vă întoarceţi privirea spre ei, dând din prea-plinul vostru şi împărţind din puţinul vostru pe care îl aveţi”, le-a transmis episcopul Viergil Bercea enoriaşilor din Eparhia de Oradea.

Astfel, credincioşii care doresc să facă un gest de solidaritate umană, pot să facă o donaţie în duminica dinaintea intrării în post, pe 26 februarie. Fondurile care vor fi colectate în Bisericile Catolice vor fi utilizate, după deblocarea localităţilor, în cadrul unor proiecte de reabilitare a caselor, acolo unde zăpada depusă în cantităţi foarte mari a afectat locuinţele, sau pentru achiziţionarea de animale mici pentru familiile care le-au pierdut în perioada cât au fost blocate.

În Eparhia de Oradea, responsabilă de această campanie este Asociaţia Caritas Eparhial Oradea. Colecta specială (tasul) din data de 26 februarie va fi predată, de fiecare parohie, Asociaţiei. Cei care doresc să susţină această campanie pot face donaţii în contul Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea: IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902, deschis la Banca Transilvania Oradea. 

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !