Vita de Vie, concert aniversar acustic la Oradea

De Camelia Busu
1Comentariu
Vita de Vie, concert aniversar acustic la Oradea
Viţa de Vie la teatru? Acustic? La aniversarea a 15 ani de activitate, da! Pentru că au ajuns la o maturitate muzicală şi un profesionalism care le-a permis o astfel de experienţă. Au creat la mai multe piese, pe lângă varianta „electrică” şi una acustică, pornind acest concept încă din 2001.

„Cam atât de repede ne mişcăm noi”, spune în glumă solistul trupei, Adrian Despot. Iar piesele alese în setlistul concertului sună extraordinar şi e nevoie de multă muncă şi experienţă pentru a face faţă acestei provocări ce nu minte publicul, fiecare notă trebuind să sune perfect.

„Alungă tăcerea”, care aşa cum spun ei, este cea mai „drăcească” piesă a lor, în varianta acustică pare cea mai linişită. Celebra „Varza” au transpus-o pe ritm de bossa nova, „Abdullah” sau ”Totata” cu instrumente de suflat şi „Lăsat pustiu” cu Adrian Ciuplea la violoncel au un sound proaspăt.

Piesa care le-a dat ideea unui concert acustic a fost „Ce contează”, un laitmotiv până la urmă al acestui concept. Pentru că Viţa de Vie avansează prin acest concert la un alt nivel, păstrând ideea de a sfida comercialul, de a se încăpăţâna în principiile muzicale pe care le susţin de 15 ani.

Nu putea să lipsească de la final „Basul şi cu toba mare”, în variantă acustică în ritm de jazz fiind vedetă contra-basul. Cu sala în picioare, cei şase artişti – Adrian Despot, Adrian Ciuplea, Cezar Popescu, Sorin “Pupe” Tanase, Mihai Ardelean şi Mandela Gajol – au lăsat la bis să cadă ”Praf de stele” în frumoasa sală a Teatrului „Regina Maria” încheind apoi cu piesa de pian şi voce „Visare”. „Iartă-mi visarea şi trezeşte-mă…” Transpuşi într-o frumoasă poveste acustică, la lumina lumânărilor, fanii trupei Viţa de Vie şi-ar fi dorit ca visarea să nu se mai sfârşească. Turneul naţional continuă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor