Vizer reclamă corupţia şi demisionează de la conducerea SportAccord

1Comentariu
Marius Vizer
Marius Vizer
Bihoreanul este singurul român preşedinte al unei federaţii internaţionale.

Marius Vizer reclamă „tăcerea creată în jurul sistemului corupt care guvernează lumea sportului” şi spune că se va dedica judo-ului. Marius Vizer şi-a anunţat, duminică, demisia de la preşedinţia organizaţiei SportAccord.Un principiu important al sportului care m-a consacrat este onoarea. Mă retrag cu onoare și pentru onoarea sportului, pentru credibilitatea lui în societate, și sper că într-o zi sportul va deveni un sistem complet transparent, cu un cod moral și un model pentru societate”, spune bihoreanul într-o scrisoare deschisă.

În calitate de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo, Vizer l-a acuzat pe Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, că frânează iniţiativele federaţiilor internaţionale, că Agenda 2020„ nu aduce aproape niciun beneficiu sportului, federaţiilor sau sportivilor” şi spune că a avut o colaborare inexistentă cu CIO. SportAccord reuneşte federaţiile olimpice şi non-olimpice, iar Marius Vizer a fost reales preşedinte în aprilie 2015.

Marius Vizer şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei SportAccord, care reuneşte federaţiile olimpice şi non-olimpice, for pe care îl conducea din 2013.

Vizer fusese reales pentru un nou mandat în aprilie, dată la care a afirmat că preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, blochează activitatea forului pe care românul îl conduce din 2013.

De obicei, CIO organiza şedinţe ale Comitetului Executiv în timpul întrunirilor SportAccord, însă de această dată nu a mai făcut-o.

De asemenea, CIO a interzis reprezentanţilor oraşelor candidate pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 să participe la întâlnirea SportAccord.

Totodată, Vizer a criticat Agenda 2020 a CIO, care a fost aprobată în decembrie, şi prin care se doreşte ca Jocurile Olimpice să devină mai atractive pentru spectatori, oraşe candidate şi sponsori. “Agenda 2020 cu greu aduce un beneficiu real sportului, federaţiilor internaţionale sau sportivilor”, a explicat Vizer.

În scrisoarea de demisie, Vizer a afirmat că de acum încolo se va dedica judo-ului, el fiind preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor