Vizita directorului CNAIR în Bihor aduce noi promisiuni

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
11Comentarii
Vizita directorului CNAIR în Bihor aduce noi promisiuni
© Foto: Prefectura Bihor
Narcis Neaga a venit în Bihor pentru a vizita DN76, DN19 spre Marghita și autostrada părăsită din Bihor. Directorul a plecat, lăsând în județ o tolbă plină de noi angajamente.

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga a vizita marți șantierele rutiere părăsite ale județului Bihor, informează Prefectura. Delegația de la CNAIR a fost însoțită de prefectul Ioan Mihaiu și de Ioan Mang, președintele PSD Bihor și vice al Consiliului Județean.

În esență, vizita șefului mare de la CNAIR a generat noi promisiuni pentru DN76, dar și pentru autostrada Borș – Suplacu de Barcău.

De asemenea, sunt promisiuni pentru recicliarea în situ a asfaltului de pe tronsoanele DN19B Săcueni – Marghita și DN19E Biharia – Chiribiș, drumul de Marghita mereu neglijat de Companie. În fine, se promite reluarea licitației pentru centura orașului Săcueni, dar și înaintarea proiectului pentru centura Beiuș – Ștei, aflat în faza exproprierilor.

Ce transmite Prefectura

„Vizita Directorului General CNAIR a început marţi dimineaţa pe DN76, pe sectoarele de drum executate de Azvi și Construct Mod. Porțiunea Oradea – Hidișel este cea mai avansată în ceea ce privește licitarea și începerea lucrărilor, urmând ca în următoarele luni să fie îndeplinită procedura și pentru celelalte două tronsoane Hidișel – Bitii, respectiv pentru tronsonul Ștei – Vârfuri.

Vizita de lucru a continuat la punctul de frontieră de la Vama Borș, unde s-a pus în discuție preluarea terenului de sub carosabil de către CNAIR, teren actualmente aflat în proprietatea Poliției de Frontieră Oradea, asigurându-se astfel conformitatea juridică și putându-se demara lucrări de investiții și reparații ale carosabilului de la punctul de frontieră (asfaltare, marcaje, iluminare, căi de rulare, etc.).

S-a continuat vizita de lucru pe DN19, unde s-a verificat stadiul lucrărilor de reciclare a porțiunii de drum DN19B Săcuieni – Marghita, lucrări finalizate în proporție de peste 50%. S-a discutat cu oficialii CNAIR posibilitatea de a aplica această metodă de reciclare și pentru porțiunea de drum DN19E Biharia – Chiribiș, porțiune pe care de zeci de ani se derulează doar lucrări de reparație (plombare). Propunerea a fost acceptată de principiu de conducerea CNAIR iar decizia oficială urmează a fi luată după analiza tuturor detaliilor tehnice.

De asemenea, a fost vizitată zona Săcuieni, unde centura ocolitoare a orașului este executată în proporție de 52%, luându-se decizia în teren de către Directorul CNAIR de reluare a licitației și finalizarea centurii. Centura orașului Ștei a fost de asemenea punctată în cadrul discuției cu oficialii CNAIR, urmând ca în lunile următoare să fie derulată în acest sens procedura de expropriere iar ulterior începerea lucrărilor.

Ultima parte a programului de lucru a vizat porțiunea de autostradă Suplac – Borș, unde se așteaptă ca până la sfârșitul lunii să fie desemnat câștigătorul licitației, urmând ca apoi, în funcție de dinamica procedurilor de contestație, să putem creiona un termen cert de începere a lucrărilor”.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor