Vizitatori speciali la copiii internați în Băile 1 Mai

De Otilia Șandor
Voci cristaline pentru suflete cristaline
Voci cristaline pentru suflete cristaline - © JB-O.Ș.
La inițiativa preotului ortodox Simion Goga, Protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului, preoții din Protopopiatul Oradea au organizat zilele trecute un specatacol pentru cei 100 de pacienți și însoțitori internați la Secția Clinică de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Copii de la Băile 1 Mai.


Prezent la eveniment, Preasfinția Sa Sofronie, Episcopul Oradiei, a subliniat: „Toți copiii din lumea aceasta, dar în special voi, cei aflați aici, în mijlocul nostru, meritați tot ce este mai bun pe pământ, dar mai întâi de toate, sănătate. De aceea ne rugăm bunului Dumnezeu să vă dea în special vouă, dragi copii care vă tratați aici, sănătate deplină. De aceea vă dorim în preajma zilei de 1 Iunie ani mulți, fericiți, plini de pacea și binecuvântarea lui Dumnezeu. Să aveți o viață frumoasă și luminosă, cât mai lungă și fericită!”

Cântece, donație și daruri

Preasfințitul episcop a felicitat personalul medical care are grijă de copiii bolnavi, dar și un grup de elevi care au adus, cu vocile lor cristaline, zâmbete pe chipurile micuților bolnavi.
2_preotifelix_18k

Preoții au dăruit câte un pachet cu multe dulciuri copiilor internați, iar spitalul a beneficiat de o donație în bani, o contribuție la procesul de reabilitare a clădirii. Micii bolnăviori au fost încântați și cu un miniconcert susținut de Corala preoților de la Protopopiatul Oradea.

„Încă o dată, Biserica a demonstrat că, împreună cu Spitalul, constituie două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane. În lupta cu boala, participarea pacientului nu se reduce la o simplă complianță terapeutică, la a înțelege să respecte indicațiile medicului, ci la un act de voință proprie de încredere și de credință. Spitalul nu poate exista dacă nu tratează pacientul ca și o persoană completă, definită și prin spiritualitatea sa, iar Biserica în Spital dă suflet acestuia prin asistența spirituală pe care o acordă pacientului și prin valorile morale pe care le promovează”, a declarat conf. univ. dr. Suciu Nicoleta Ramona, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !